Mat & recept

Underbart god pytt!

17 september, 2015

IMG_6227
Pyttipanna, kanske en av de bästa rätterna som finns om den görs på rätt sätt. Och nej då pratar jag inte om Felix oxpytt direkt. En pytt är ju egentligen bara namnet på allt som råkat hamna i din stekpanna och fått ta smak av varandra. Här är en väldigt god kycklingpytt jag gjorde i veckan. Basen kan vara potatis men lika gärna zucchini och tex äpple som jag hade, lök är en annan grundbult i pytt som bör vara med. Annars är du fri att blanda lite som du vill.

I denna pytt stektes:
En gul och en röd lök, grovt hackade
Två stora kycklingbröstfileér skurna i mindre bitar
Två små zucchinis, delade i bitar
Ett stort äpple, tärnat

IMG_6220

När allt var lagom stekt i smör (ni vet mjuknat och lagom tuggmotstånd) och kycklingen var färdig, dvs inte rosa innuti så vändes en påse babyspenat ner, några tomater halverades och lades till och lite ost smulades över. Sist men inte minst så hackades och ströddes det över lite persilja. Det hela blev typiskt bra vardagsmat skulle jag säga, mycket grönsaker, glutenfritt och även mejefrifritt om en skippar osten.

Vad tycker ni förresten om svårighetsgraden på recepten och förklaringarna? Behöver jag specificera metoder och tider och sånt mer tycker ni? Det är ju såklart blandat vad en föredrar om det är ett färdigt recept eller bara inspiration.

IMG_6228 IMG_6229 IMG_6231

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lisa 17 september, 2015 at 11:22

    jag tycker det är bra som du gör det. Inspirerar!

  • Leave a Reply