Mat & recept

Vardagsräddaren – lax i ugn

14 augusti, 2017

IMG_0380
Happy monday! Här kommer en typisk middag hos oss just nu, god fisk i ugnen, färskpotatis, krämig sås och massa grönsaker. Det bästa av allt är att vårt barn också älskar lax, eller ja det är kanske inte så konstigt egentligen med tanke på att vi äter det rätt ofta. Och barn gör ju visst som vuxna gör och inte som vuxna säger hehe.

Är inne på enkla och ”rena” smaker där råvarorna får ta plats och gärna kombineras med örter. Med risk för att låta som värsta restaurangen men menar typ kycklingfiléer som steks i smör med citron, köttfärsbiffar med timjan, grillad halloumi, ugnsbakad fisk med dill.
IMG_0366Här hittade vi färsk regnbågslax som fick åka in i ugnen med hackad dill, citronzest, olivolja och flingsalt. Termometer i som visade 57 grader när vi tog ut den och det blir alltid gott utan att vara ett dugg svårt.
IMG_0377Sen är ju jag en potatisälskare av rang men tycker färskpotatis är så himla gott så jag äter gärna det just nu. Kokade frysta ärtor och hade på massa smör som jag värmde dem i, det blev också väldigt gott. Såsen gjorde vi på hälften cf och hälften gräddfil som blandades med hackad dill och röd rom och citronsaft. Det bästa är att allt det här går så snabbt att laga. En riktig vardagshjälte helt enkelt.

Vilka är era vardagsfavoriter?IMG_0379

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Astrid 15 augusti, 2017 at 15:11

    Mm, låter jättegott!! Håller med dig om rena smaker, det är helt min melodi det med.. Speciellt såhär års!

    Har skrivit till dig tidigare om min blogg och livsresa men vill göra det igen då jag börjat om och ändrat konceptet lite 🙂 Hur som helst så sa jag upp mig från jobb som IT-projektledare i våras för att satsa på min passion: Mat. Drömmen är att kunna leva på/av mat på heltid och i min blogg skriver jag om resan det innebär att gå emot strömmen, men delar såklart även med mig av matinspiration och tips 🙂 Jättekul om du vill kika in! http://www.buttala.se

  • Leave a Reply