Mat & recept

Vegetarisk-och glutenfri lasagne!

8 juli, 2015

köp hemLasagne är cirkus det bästa jag vet, denna lasagne är till exempel bland det godaste jag ätit, kan typ drömma om den? Men vanlig lasagne är ju som ni vet fylld med pasta, kött och massvis med ost och vilken dietguru du än frågar så är den dålig ur någon aspekt, varesig det handlar om att dra ner på fettet, kolhydraterna eller köttet, den har ju lixom allt. Kanske är det också därför den är så god?

Men, det går ju att göra bättre varianter förstås och gärna glutenfri och köttfri om ni frågar mig men det är inte alls så enkelt. Har ätit denna kombo som varit *icke god* och vegolasange kan ofta vara rätt trist. Sen det här med glutenfritt, ahh… Det finns så dåliga alternativ?! Nu har det börjat dyka upp lite bättre men det är snårigt måste jag säga. Jag testade mig fram lite igår och såhär gjorde jag.

En sås på:
– Lök
– Krossade tomater
– Rivna morötter
– Röda linser
– Kryddade med salt, peppar, honung, buljong, vinäger, ketchup, persilja, oregano, basilika efter smak

Hyvlade och grillade zucchini 2-3 st (grillade även champinjoner, typ en såndär ask):

IMG_4545IMG_4544Mixade en liten burk keso och typ en halv burk crème fraiche med salt, peppar och muskot. Rev massor med ost, bra om ni har massa kanter hemma. Och sen var det dags att lägga ihop! Addera lasangeplattor om ni vill (jag ville, mina är från ica) men annars fungerar zucchinin bra istället (tips), använd då 3-4 st.

Ha olivolja i botten och en slev av den röda såsen, varva sen plattor, zucchini, svamp, vit sås, ost, röd sås (x 5 typ) eller hur många lager ni nu föredrar. Avsluta med riven ost eller mer keso och skivade tomater. Sätt in i ugnen på 175° i 40 min.

IMG_4555Alltså kolla vad fiin! Är lite stolt över mitt lasagnebarn + att den smakade himla gott och nu har vi har massvis med matlådor. Vi åt den med sallad (från påse = bästa uppfinningen ever) och melon och gurka. Den röda såsen är även god som den är med typ zucchinipasta/bovetepasta och parmesan på.IMG_4557 IMG_4562

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Kristina 11 augusti, 2015 at 14:58

  Hej! Jag undrar hur mycket av varje du hade i den röda såsen?

  • Reply Tuva 12 augusti, 2015 at 07:17

   Hej Kristina! Förlåt för sent svar, hade två tetror tomater, en lök, en stor morot och ca 1 dl röda linser!

 • Reply Kristina 12 augusti, 2015 at 13:03

  Tack 🙂 Jag gjorde den igår och den blev såååååå god.

 • Leave a Reply