Mat & recept

Vegetarisk röd curry

15 september, 2015

IMG_6217

Meatfree monday! I går lagade jag en fantastiskt god röd curry med kikärtor och sötpotatis. Den är inte bara köttfri utan även mejeri-fri vilket ändå är ett stort plus. Jag har nästan alltid kokosmjölk, chili, curry, kikärtor och lök hemma, det är liksom basvaror. Så för mig var det bara att inhandla sötpotatis och spenat. Men för dig som vill ha alla ingredienserna så är det dessa:
– en stor sötpotatis eller några små
– 70 g babyspenat
– två små lökar
– 1-2 matskedar rödcurry, denna från Santa Maria hade jag
– en tetra kikärtor
– en burk kokosmjölk eller nästan en hel tetra
– en chili om du vill ha starkare, jag ville
– tomatpuré
– en grönsaksbuljong
– nån tsk soja, saften från en halv lime, 2 tsk kokossocker
– kokosfett att steka i
IMG_6218

Gör såhär:
Hetta upp kokosfett i en lagom stor gryta, fräs skivad lök och currypulver en stund, tillsätt sedan tomatpuré, sötpotatisbitar och buljong, låt koka i ca 15 minuter tills sötpotatisen är mjuk.

Ha i kokosmjölken och krydda efter smak med lime, socker, soja och salt. Vänd ner väl sköljda kikärtor och låt koka upp. Stäng av värmen från plattan och vänd i en påse bladspenat, servera med hackad chili och en klick gräddfil (om du vill). Sorry för inte så kul bilder i slutet, det är svinmörkt i vårt kök och vi köper aldrig någon lampa hehe. Allt blir liksom gult. Gott var det i alla fall!
IMG_6233 IMG_6234 IMG_6235

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply