Frukost

Yoghurt med citrus och granatäpple

19 november, 2016

img_9154Godmorgon! Hoppas ni mår bra, i dag vaknar jag upp som första dagen som föräldraledig? Wtf? Förstår inte riktigt vad det innebär än så länge mer än att jag inte ska jobba något nästa vecka? Är det jullov eller vad är det som händer?

Här kommer i alla fall ett supertips på en god och vintrig yoghurtkombo som är fullproppad med antioxidanter och c-vitamin såhär i förkylningstider. img_9155Basen är krämig ekologisk yoghurt som funkar himla bra osötad tycker jag. Sen har jag skivat en mandarin/clementin? ja vad det nu är med skalet på och skalat i efter hand (tips!), det går nämligen så mycket enklare då. Sen har jag toppat med granatäppelkärnor, kokoschips och delade pekannötter. Detta blev så himla gott ska ni veta!

img_9156

Granatäpple ska tydligen vara en av de frukter som innehåller mest antioxidanter vilket renar kroppen från toxiner och gifter, dessutom är den himla god tycker jag och passar extra bra till vintriga sallader med ost, grönkål och nötter. Granatäpple ska även kunna förhindra uppkomsten av hjärt-och kärlsjukdom genom att sänka blodtrycket, en riktigt bra frukt med andra ord!

Citrusfrukter är också kända för sitt stora innehåll av c-vitamin som sägs vara bra vid förkylning, dessutom smakar de ju som bäst just vid den här tiden, så passa på att ät apelsiner, mandariner, clementiner och satsumas medan de är som godast!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply