Frukost

Yoghurt med färska bär!

11 mars, 2017

img_9444En sak jag verkligen gillar (förutom avokadomackor) är yoghurt med färska bär och lite goda frön, kokos och puffar på toppen. Åt i princip yoghurt varje dag till mellis när jag jobbade, nu har mellisen i princip försvunnit, hinner liksom inte. Det här med rutiner och småbarnsliv är ju inte direkt lätt, kanske blir det enklare när H börjar äta mat, alltså längtar på riktigt efter det! Funderar förresten på att inrikta min blogg lite mer på föräldraskap, ja och mat alltså, vad tror ni om det?

För mig är det viktigt att yoghurten är krämig och känns tjock, skulle aldrig för mitt liv köpa lättyoghurt. Det är ju dessutom väldigt oekonomiskt då det är vanlig yoghurt med vatten typ. Gillar verkligen grekisk och turkisk yoghurt bäst, den smakar liksom mer på något vis.

Yoghurt är ju en superbra källa till kalcium, men framförallt innehåller den nyttiga bakterier som främjar hälsan genom att göra vårt immunförsvar starkare. Visste ni att mycket av vårt immunförsvar faktiskt sitter i magen och att nyttiga bakterier kan göra en friskare?

Det sägs även att yoghurt kan förlänga livet men jag tror knappast ett livsmedel kan vara avgörande. Favoriterna att ha på yoghurt just nu är blåbär, mullbär, kokosflakes och dinkel- eller quinoapuffar.

Vad har ni helst på?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply