Frukost

Yoghurtfrukost

21 oktober, 2015

IMG_6761I hopp om att variera min frukost lite så har jag ätit yoghurt blandat med kvarg till frukost som jag toppat med lite goda grejer och mumsiga bär. Till det har det blivit finncrisp med ost, vilket känns himla svenskt på något vis. Knäckebröd! Men faktum är att jag älskar knäckebröd och kan äta hur mycket som helst. Tyvärr har jag inte hittat en glutenfri variant som fungerar men planen för förstås att baka eget men tills dess funkar finncrisp bra tycker jag eftersom de bara är gjorda på råg vilket är så mycket bättre än vete. Jag äter ju mestadels glutenfritt men råg äter jag ibland, förut fanns det mjukt bröd gjort på bara råg men det är galet svårt att hitta i dag vilket är synd. Jag med mina finska rötter skulle varit storkonsument. I vilket fall som helst så tänkte jag tipsa om lite goda grejer att toppa sin yoghurt/kvarg med.
Bär – gärna färska men frysta går bra det med, hallon och blåbär är mina favoriter men jordgubbar är alltid gott precis som lingon (gärna ihop med kokos) och svarta vinbär

Torkad frukt – har nästan alltid gojibär och mullbär på (smakar typ som kola) men vanliga russin, både gula och svarta fungerar lika bra. Torkade aprikoser eller dadlar är också gott!

Nötter – här är det bara att blanda fritt tycker jag, valnötter, mandlar och naturella cashew åker ofta ner på min yoghur toch tillför crunch, bra fett och vitaminer och mineraler. Men prova gärna hasselnötter, naturella jordnötter eller pekanötter. Och köp för gudsskull eko!

Puffar och flingor –  har två favoriter och det är quinoapuffar och bovetepuffar, goda och gör det hela lite matigt, annars funkar boveteflingor, cornflakes och vanliga havregryn fint.

Frön – solroskärnor, pumpakärnor, hampafrön, linfrön, psylliumfrön, ja det mesta åker på det med och går att variera i olika kombos, tänk på att inte ta för mycket av allt så det blir för mycket fibrer. Det kan vara jobbigt för magisen för den som inte är van.

Det lilla extra – jag adderar gärna något mer som är gott och är en flitig ätare av bipollen, lite honung eller tex kokosflingor eller flakes. Det gör allt lite godare! Att strö över nypon-eller blåbärspulver eller varför inte acai? Låt fantasin sätta gränserna. Frukost ska ju vara gott!
IMG_6757 IMG_6760

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply AlicE 21 oktober, 2015 at 12:20

  Tack för härlig inspiration! Älskar verkligen din blogg med massa underbara recept och tips!
  Tänkte tipsa om ett bröd. Kolla in detta:

  http://www.kungmarkatta.se/produkter/visa-produkt/extra-grovt-ragbrod-500g-109/

  • Reply Tuva 21 oktober, 2015 at 13:57

   Nämen tack vad go du är! Och tack för tipset, aldrig sett det brödet tidigare men ska genast leta, älskar ju de mesta av Kungmarkattas produkter redan 🙂

  Leave a Reply