Tips & test

ägg & avokado

15 juni, 2017

IMG_0149Alltså finns det något godare än ägg och avokado tillsammans? Såhär ser min lunch ut flera gånger i veckan, helst på ett gott knäckebröd toppat med chiliflakes, sesamfrön och salt. Visste ni att både ägg och avokado är riktiga superlivsmedel som vi bör äta mer av? Här kommer några anledningar till att äta både mer ägg och mer avokador:

3 anledningar att äta ägg:

  • Ägg är i princip det nyttigaste du kan äta! Förutom att det innehåller mättande proteiner och aminosyror som kroppen behöver så får du i dig i stort sätt alla vitaminer utom vitamin C från ägget.
  • Lärt dig att du bör hoppa över äggulan? Tänk om, den innehåller nämligen flest vitaminer och antioxidanter, ett vanligt ägg ger dig 1/3 av dagsbehovet av selen, vitamin e och b 12.
  • Det är ett billigt superlivsmedel! Ett ekologiskt ägg kostar i princip 3 kronor styck och du kan laga massor av goda rätter så som omelett, frittata, pannkakor eller äggröra.

3 anledningar att äta avokado:

  • Avokado innehåller massor av nyttigt fett som vi bör äta mer om. Den ger en lång mättnadskänsla tack vare högt fett-och fiberinnehåll vilket kan påverka vikten positivt.
  • Förutom nyttigt fett så innehåller avokado massor av näring så som 14 olika mineraler, protein, aminosyror, omega 3 och vitamin B, C, E och K, en riktig näringsbomb med andra ord!
  • Avokado är mer mångsidigt än du tror, det är inte bra gott i sallad utan fungerar utmärkt som pålägg, i smoothies, fryst till glass eller varför inte som basen i en hälsosam chokladmousse? Det går dessutom utmärkt att toppa i princip vilken maträtt som helst med skivad avokado för att sätta lite extra guldkant.

IMG_0150

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply