Tycker ni om kombon äpple/kanel/vanilj/mandel? Det gör jag, och den här gröten innehåller just det. Vet att det av någon anledning ser ut som morot på bilden men det är det alltså ej, utan bara äpplet som oxiderat lite. Dock är det också gott med just morot i gröt på precis samma sätt.
Till en portion behövs:
1/2 äpple
1 deciliter havregryn/råggryn eller blandat
5-7 mandlar
ett gäng solroskärnor
russin
valfri mjölk
1 kryddmått salt
Vaniljpulver och kanel
1 äggvita
Jag hade ett ganska stort äpple hemma så därför använde jag bara halva till den här portionen och rev ner halva halvan i grynen som fick koka med vaniljpulver, russin och salt till lagom god konsistens. När gröten var ”färdig” så hade jag i äggvitan och vispade runt tills allt var blandat någon minut. Sen rev jag resterande äpple över och toppade med hackad mandel, solroskärnor och kanel. Åt det som vanligt med min favoritmjölk – lantmjölken från Arla.
Den här gröten är en himla bra frukost eftersom den innehåller bra fetter från nötter och frön, protein från äggvitan och kolhydrater från äpple och gryn. En perfekt start på dagen skulle en kunna säga!
No Comments