Mat & recept

Asiatisk lax med krispigt grönt

29 oktober, 2016

img_9097Spontanlagade denna rätt i veckan och oj vad god den blev. Hade egentligen inte tänkt mer än lax + asiatiska smaker + picklat när jag handlade så jag kom egentligen hem med massor av mer saker än som var i tillslut. Tanken var att göra något med spetskål eller få till någon ångad grönsak också. Men det visade sig inte behövas alls!

img_9088Började med att lägga in strimlad morot (med osthyveln) i en blandning av risvinäger, socker, sesamolja och sambalolek. Sen skivade jag gurka fint och la in i en lag av ättika, socker, salt och vatten. Ställde bägge i kylen medan ugnen blev varm och jag förberedde resten. De ska ju egentligen stå ett tag men det fungerar med snabbinläggning också tycker jag.

img_9089Sen så kokades jasminris och jag la en laxbit på en plåt i ugnen med sällskap av svarta och vita sesamfrön + salt. När det var ca 5 minuter på kvar på laxen så öste jag på en blandning av japansk soja, honung och sesamolja och lät laxen bli precis 55 grader.

img_9086Sen skivade jag avokado, öppnade en påse strimlad sallad, hackade jordnötter och blandade majo med lite sriracha och öste på med koriander. Och så här fint blev det tillsammans, och ja framförallt gott!

img_9091img_9098

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Pablo - Soleado.se 31 oktober, 2016 at 18:00

    Hej Tuva!

    Du har ett intressant recept som ser gott ut, tack för dela det.

    Ha en solig dag!

    Pablo – Soleado.se

  • Leave a Reply