Frukost

Banagröt och orosmoln

19 mars, 2020

Hej! Hur känner du dig i allt detta? Jag känner mig sådär.. är oroad på det där sättet när saker är utom ens kontroll. Försöker tänka rationellt och inte stressa upp mig och visst lyckas jag ibland. Men det är svårt när ingen annan pratar om något annat och jag är den som samlar information för att processa, försöker alltid få all info och bilda mig egen uppfattning. Men det går inte nu för, informationsmängden är enorm och det finns väldigt lite jag kan göra för att påverka mer än min egen omgivning. Följa myndigheternas råd och göra sitt bästa. För det är så lätt att drunkna i liverapporteringar, presskonferenser och arga människor på twitter. Det hjälper ingen att vara varesig arg eller oroad men tillsammans kanske vi kan försöka vara positiva. Här är några strategier som funkar för mig

Begränsa nyhetsflödet: Kan bli totalt uppslukad här, var värst förra veckan när allt var nytt, nu försöker jag kolla max 2-3 gånger om dagen. Det räcker mer än väl, kolla 1 gång om du inte pallar mer.

Meditera: Använd headspace eller någon annan meditationsapp om du föredrar det. Annars finns det ett tvåsteg sätt som börjar med att du sätter timern på 5 min och skriver ner alla orostankar du kommer på. Alla katastroftankar ska med. Sen sätter du dig på golvet och blundar och ställer timern på ytterligare 5 min och sitter tyst och bara andas. Inga tankar får passera från och med nu, skjut bara undan allt annat som kommer. Jag brukar tänka på en vågig strand i samklang med andningen om jag har extra svårt att hålla fokus. Tänk på hur det känns på överläppen när du andas sa en kunnig yogi till mig en gång.

Avled: Gör något kreativt mellan varven, skriv, fotografera, gör extra god frukost, laga spännande mat, gå en promenad, ta ett långt bad, lägg en ansiktsmask, träna med kettelbells, prova outfits, se på saker som får dig att skratta. Allt som får en att må bra helt enkelt.

Använd energin till något positivt: Många påpekar att kriser tar fram det bästa i människan och det tror jag verkligen är sant. Använd din energi till det som är viktigt både politiskt och socialt. Det är viktigt att lära sig hantera osäkerheten och försöka göra meningsfulla saker. Chatta eller ring dina nära och kära lite oftare än vanligt och erbjud din hjälp om du kan. Jag tänkte att jag skriver lite här för även om vi inte känner varannan så är vi många som tillsammans sitter bakom varje skärm och tillsammans kan vi känna oss mindre ensamma. Håll huvudet kallt och hjärtat varmt ♥

Jag unnade mig själv en lite lyxigare variant av gröt med stekt banan, rostade cashewnötter och skummad mjölk. Jag kokar alltid min gröt på havregryn och havrekli och ibland även havremjölk + vatten. Sen dubblar jag saltmängden vilket innebär 1 krm salt till 1 dl gryn och 1 msk havrekli. Sen har jag även 1 krm vanlijpulver och färskmald kardemumma i. Sen stekte jag banan i smör (men kokosolja är också gott) och rostade cashewnötter och hade på skummad mjölk. Hade glömt hur gott skummad mjölk är på gröt? Det blir liksom en helt annan grej än kall. Oatlygoods barista mjölk är dessutom jättelätt att skumma. Hoppas ni gillar!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nina 19 mars, 2020 at 20:22

    Mmmm…den gröten låter ju så god…tack för tipset ?
    Och tack för kloka tankar?

  • Leave a Reply