Frukost

bananasplitbowl

24 mars, 2017

IMG_9905Godmorgon! Här sitter jag och mumsar på en banana split såhär på morgonkvisten medan en viss liten person har somnat om. Vi var nämligen borta på lite middag igår och firade min kusin som fyllde år så inte konstigt att han behöver ta igen sig lite. Haha så konstig känsla att äta frukost ”själv” när jag tänker efter.

Men som ni kanske redan gissat så är det ju en nyttigare variant av bananspliten, inspirerad från ett av mina och kanske alla foodies favoritcafe Pom & Flora. Så synd att det är så sablans trångt där och att en person med barnvagn sällan får plats. Men då får en helt enkelt lösa det på egen hand och ja, det blev himla gott det med.

IMG_9906Till min bananasplitbowl för två personer behöver du:

2 små ekobananer
Ca 2 deciliter turkisk eller grekisk yoghurt
Valfri mängd granola med chokladsmak, receptet på min hittar du här.
2 matsked kokosflakes
1 matsked kakaonibs
Agavesirap att ringla över
Hallon (valfritt)

IMG_9907Sen är det bara att lägga upp i klassisk maner genom att klicka ut yoghurten i stora bollar, längdskiva bananen och strö över granola, nibs och flakes. Sen är det bara att toppa med lite hallon och ringla över agave. Många har nötsmör på och det är gott det med men min granola innehåller rätt mycket nötter så tycker det blir lite för mycket för mig.

Hoppas ni får en härlig fredag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply