Bakning & recept

Bananbröd med quinoa

13 augusti, 2017

IMG_0351Här kommer ett skepp lastat med bananbröd, glutenfritt dessutom! Har bakat och lagat en del mat sista tiden som jag verkligen vill visa er men hinner ju som vanligt inte sitta så mycket vid datorn som jag hoppas. Sen är det en miljard andra grejer att ta tag i också. Alltså tid har jag ju men vill inte sitta vid datorn när jag är med H och på kvällarna är det oftast partnertid som prioriteras. Men nog om det.

Är ju helt inne på att baka med quinoa och jag kokade massor av vit quinoa (lidl har en prisvärd ekologisk variant) utan salt som jag använt i både pajskal, sallad, plättar och här i brödet.

IMG_0352Ingredienser:

  • 3 mogna ekologiska bananer (1 till garnering om du vill)
  • 2 deciliter kokt vit quinoa (kokt utan salt, kokar du med så skippa saltet i)
  • 3 ekologiska ägg
  • 50 gram smör
  • 1 kryddmått vaniljpulver
  • 1 kryddmått kardemumma
  • 1 deciliter havremjöl
  • 1/2 deciliter potatismjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 kryddmått salt

IMG_0354

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mosa alla bananer utom den till garnering, den skär du på mitten och sparar till senare. Blanda i äggen och vispa lätt.
  • Smält smöret och tillsätt de i ägg-och bananblandningen. Passa på att pensla formen med lite smält smör.
  • Blanda sen i den kokta quinoan.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt de till de övriga ingredienserna.
  • Häll smeten i den smörade formen och lägg ut den delade bananen ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 50-45 minuter.
  • Låt kakan svalna i formen och ät den sedan med cashewnötssmör eller som den är.

IMG_0355

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Quinoaplättar – Tant Tuva 29 augusti, 2017 at 15:23

    […] redan kokta gryn. Blanda med valfri mjölk och koka till en smarrig gröt, eller baka en god kaka, till exempel den här.  Det här är proteinpannkakor fast på […]

  • Leave a Reply