Bakning & recept

Bananpannkakor med keso och blåbär

2 februari, 2017

IMG_9557Alla har väl gjort bananpannkakor någon gång? Så att skriva ut receptet på banan och ägg tänker jag minsann inte göra. Däremot är det en himla bra uppfinning och snabb och god lunch, särskilt om en adderar några ingredienser vilket jag nästan alltid gör. Tycker att konsistensen och smaken blir bra mycket godare då.

Så, såhär gör jag mina:
2 små ekologiska bananer
2 ekologiska ägg
30 gram rismjöl
1/2 tesked bakpulver
1 kryddmått salt
1 matsked smör

IMG_9556Så hur gör en då? Mosar helt sonika bananerna, eko brukar vara små så därför behövs två stycken. Sen blandar jag i ägg, salt, rismjöl (ibland bovetemjöl) och bakpulver till en smet. Sen steker jag dem i smör, inte i kokosolja eftersom det av någon anledning är svårare. Dessutom är det inte alltid en vill ha kokossmaken ju.

Den här gången serverades det med egenplockade blåbär och ekologisk keso och lite acacia honung. Himla gott, snabbt och lättlagat. Dessutom fullt med protein och annat bra som behövs när en ska ta hand om en liten unge som råkar vara ett matvrak. Detta matvrak som desstom fyller 2 månader i dag? Hallå tiden, stanna?!IMG_9558

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply