Tips & test

Bowls och superpulver

22 september, 2015

IMG_6172

Fick en önskan om att skriva lite mer om olika smoothiebowls och vad jag använder för olika pulver och smaksättningar och det gör jag så gärna. Den mest kända typen av smoothiebowl som förekommer är Acaibowl som jag skrivit om förut. Egentligen ska den göras på riktig färskfrusen Acai men det är visst inte det lättaste att få tag i och då fungerar pulvret som är frystorkat fint. Det ger en söt, lite bärig smak och passar därför väldigt bra till blåbär, hallon, jordgubbar och banan och ger en krämig och god skål.  Ta en halv banan och någon näve bär och mixa med 2 matskedar av pulver, ibland behövs någon dl nötmjölk eller juice. Gott om antioxidanter! Vill ni äta ”riktig” Acaibowl så finns det faktiskt på det här kafét i Stockholm.

Sen är det många som skriver om Macabowl som oftast är ungefär samma sak som Acaibowl fast med Macapulver. Macapulver är dock inte alls samma sak som acaipulver utan är ett pulver gjort på rot och används traditionellt som uppiggande och energigivande. Pulvret innehåller ett flertal vitaminer och mineraler samt zink och järn och sägs även lindra pms. Den äts i smoothies eller juice och ska tydligen vara fantastiskt god i choklad (inte provat ännu), här finns min variant.

IMG_6204
För en lite sötare och mer efterrättig smoothieskål kan jag verkligen rekommendera carobpulver, de smakar lite som en blandning av kola och choklad och är naturligt sött till skillnad från kakao. En supergod smoothie får ni genom att mixa banan, havremjölk och carob. Eller varför inte prova efterrätten av avokado, dadlar, kakao, carob och cashewmjölk. Carob innehåller bland annat protein, B-vitaminer, kalcium, magnesium, kalium, järn och krom och sägs förbättra matsmältningen. IMG_6314

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply