Café- & restaurangtips

Brunch på långbro

6 oktober, 2016

I helgen var vi ju som jag kanske sagt på brunch på Långbro värdshus eftersom jag och M firade hela 5 år tillsammans. Det är helt galet vad tiden går fort samtidigt som jag verkligen ser framemot de år som kommer komma med en extra familjemedlem.

Vi valde Långbro eftersom jag ätit julbord där och blivit så himla nöjd, de har verkligen varit kanongod mat rakt igenom. Så jag kan väl säga att jag hade ganska höga förväntningar ändå. VI har ju testat ett tio-tal brunchställen och vet vad vi gillar och inte. Så det var spännande att ta med M dit eftersom han egentligen inte hade några förväntningar alls mer än att jag hade gillat julbordet.
img_8995En grej som jag tycker är gott på brunch är sill men även lax, kanske för att jag älskar sill men tycker det är en sån grej som är lite lyxig just för att en inte äter det så ofta. Blev därför lite extra glad över den första tallriken som ni ser ovan. Det fanns nämligen fyra sorters sillar att välja på! + inkokt lax som jag får äta som gravid men även gravad som jag tyvärr inte fick smaka. Det fanns även strömming, gott bröd, ostar och svingod potatis. Det överraskade oss nästan mest, hur sjukt god deras potatis var, alltså helt perfekt, supersmaklig och bara smälte i munnen.img_8997Tallrik två kanske ser ut att vara lite fattig och ja jag kunde ju inte äta alla olika salmaisar och luftorkade skinkor som fanns vilket var synd. Men M som inte ens är en salmifantast som jag sa att de också var svingoda.  Tomatsalladen var dock suverän och oliverna på riktigt några av de godaste oliverna jag smakat? Vet inte hur de lyckades ha så extremt goda saker men de var fin kvalité på det mesta på de kalla bordet.img_9000Tallrik nummer 3 innehöll de varma rätterna där det fanns olika krovar, revbenspjäll, ugnspotatis, krämig äggröra, omelett och en kräftsoppa som var gudomlig. Alltså den var så ”rich” och krämig och smakade massor att jag i princip drack den. Skulle dock inte kunna äta den som en hel rätt då det hade blivit för mycket men den var så balanserad smakmässigt.  Äggröran var superkrämig, omeletten smakade ordentligt med ägg, fläsksidan och revbenspjällen var också väldigt goda, precis som rödbetorna, ugnstomaterna och korvarna. Det ena som stack ut som lite mindre bra var ugnspotatisen konstigt nog, den var lite övergjord och smakade inte så mycket. Men överlag var de varma i en helt annan klass än på andra brunchställen jag varit, där äggröran varit trist, baconen sega och ja ni fattar, inget har varit särskilt imponerande.img_9002Sist ut är förstås efterrättstallriken, det fanns ost och kex också men som gravid är det inte jättekul + att jag redan var rätt mätt om jag säger så. Så direkt in på efterrätten där jag var tvungen att smaka av allt. Äppelpaj med vaniljkräm som var mer av en kompott som smakade gott men havretäcket var lite trist. Det var en god morotskaka och goda småkakor och en frasig minicroissant. Men det som stack ut var pannkakorna som verkligen smakade nygräddade! Alltså det kan vara det tråkigaste och det godaste på bruncher och dessa var verkligen goda och jordgubbskompotten till var riktigt riktigt bra. Nummer två som var helt fantastisk var crème brûléen som var helt ja ljuvlig och försvann i ett nafs. Sen som den chokladälskare jag är så gillade jag brownien med tryffeltopping och den ljusa chokladmoussen med hallon väldigt mycket. Fanns liksom inte mycket att klaga på här inte?!

Eftersom allt var så himla gott, till och med drycken till som var en ekocitronlemonad så får denna verkligen full pott! Kan varmt varmt rekommendera er att gå dit om ni gillar god mat och uppskattar lite färre rätter men med hög kvalité!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Emma Olivia 7 oktober, 2016 at 12:43

    Åh det ser jättegott ut! 😀

  • Leave a Reply