Bakning & recept

Brunch

7 oktober, 2015

8D726E4C-36F7-4446-9112-1AD3F620434FI helgen åt vi brunch inte mindre än två gånger, men eftersom jag inte hunnit renskriva recentionen från Radisson SAS (var inte helt nöjd). Så får ni kika på den hemmagjorda varianten som faktiskt är så mycket bättre, och billigare!

Det bjöds på vanlijchiapudding med lingon och blåbär och en yoghurt/kvarg med torkad frukt, nötter och honung. Tyvärr hann jag ju såklart äta av chiapuddingen innan kortet togs men vad gör väl det? Receptet på sconesen har ni redan fått här.

Såhär gör du vaniljchiapudding:
2 dl vaniljmjölk, alltså kolla in denna, så god och du behöver inget annat! Går förstås bra med havremjölk eller cashewmjölk
2 matskedar chiafrön
1 matsked kokosflingor (valfritt)

Blanda allt i en burk (typ en tom urdiskad syltburk) och skaka. Ställ in i kylen i minst 6 timmar eller över natten och skaka igen så att allt blandas jämt med vätskan. Häll sedan upp i glas och häll på bär, lingon var väldigt gott tyckte jag men M föredrog blåbär.
IMG_6563En annan favorit som vi äter rätt ofta är en blandning av yoghurt och kvarg, även denna med vanilj fast denna gång gjord av naturell kvarg, naturell yoghurt och vaniljpulver. Brukar ta hälften hälften ungefär. Min favorittopping just nu består av mandlar, gojibär, mullbär, pumpakärnor och kokosflakes samt lite psyllumfrön. Sen drizzlar du bara på lite honung efter smak.IMG_6562Såhär fint såg det ut uppifrån!638E462F-AD00-4B4D-86D3-2EBC3FDDD4DA

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply