Tips & test

brunchrecension – Radisson BLU

12 oktober, 2015

Processed with VSCOcam with f2 preset
Så har jag äntligen knåpat ihop min recension från besöket på Radisson BLU Strand. Jag och M hade planerat att fira vår fyraårsdag med en brunch och helt enkelt läst på om olika alternativ. Jag har varit på Radisson en gång tidigare och varit väldigt nöjd så därför kändes det extra kul att gå tillbaka vid detta tillfälle.  Solen sken och jag var så himla glad fast typ så lättirrterad ni vet sådär en blir när en är superhungrig hehe. Det kändes i alla fall konstigt att äta frukost innan så det gjorde vi inte, kanske därför. Efter en kort promenad från Slussen var vi framme.
Processed with VSCOcam with f2 presetSåhär såg det ut, det fanns ett helt fantastiskt brödbord med massvis av sorter (ej glutenfritt då) men allt var färskt och nybakat och det var riktigt smör till. Det fanns massa kalla rätter så som kallskuret, sallader, lax, sill och potatis, grönsaker och pickels. Det fanns en egen vagn med ostar, kex och torkad frukt. Och så förstås det varma med korvar, köttbullar, bacon, äggröra och pannkakor.
Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Visst såg allt fint ut? Men nu bedömer jag framförallt maten. Hade väldigt höga förväntningar och tyvärr infriades de inte riktigt. Det var tyvärr väldigt många saker som bidrog, kanske är jag petig men vi går igenom det steg för steg så kanske ni förstås.

Det kalla:
De är kända för att ha god lax och den ena laxen var verkligen supergod men den inkokta var på gränsen till för rå, ni vet lite sladdrig vilket såklart inte var så bra. Det fanns inga skyltar på något men det fanns alla ingredienser till caesarsallad (ni vet krutonger, roman, parmesan, bacon) förutom just caesardressingen utan där fanns en skål gräddfil (?). Det fanns en kålsallad med supermycket kummin som enbart smakade paprika (ha inte paprika i kall sallad om de inte ska smaka just det), picklad gurka och rödbeta utan att det egentligen passade till någonting alls och en champinjonsallad som inte smakade just någonting alls. Det fanns ett gäng sorgliga kokta ägg som var så kokta att de hade gummikonsistens och en (en!) sorglig räka på toppen. Det som höll måttet var brödet som får pluspoäng. Jättegott, saftigt och nybakat.

Det varma:
Här blev jag faktiskt ännu mer besviken, det fanns först inte sådär jättemycket att välja på men de hade satsat på bacon (smakade gott) och äggröra (smakade hemskt). Det var antagligen någon ost i men eftersom det inte fanns någon skylt så vet jag inte vad den skulle smaka och det kändes väldigt otrevligt att äta lite sunkig äggröra. Köttbullarna var inte stekta utan kokta vilket gjorde att de inte heller smakade sådär jättemycket mer än kokt. Pannkakorna var katastrof, uppvärmda frysta köpepannkakor, alltså jag blir så arg. På ett 5-stjärnigt hotell?! Det får inte vara så, ta bort dem om ni inte orkar steka… Det som faktiskt var gott var prinskorven, ska det vara så?
Processed with VSCOcam with f2 preset
Efterrätter och ost:
Osten var god, det var egentligen inget speciellt, få goda sorter och några kex vilket är helt okej. Men om vi ska prata om något som faktiskt var bra så var det detta dessertbord! Förutom att precis allt allt allt fanns att välja på så var allt så gott, perfekt balanserat, färskt och smakade mycket. Det var inte för sött, det var stor variation och det märktes att någon tänkt till. Crème Brûléen var helt magisk och pannacottan smälte i munnen, skogsbärssylten till gjorde det hela magiskt. Chokladkakan var maffig och riktigt chokladig och crossianterna frasiga och smöriga. Spännande var limecheesecaken som var syrligt söt och krämig, en chokladmousse så len att jag inte kunde sluta äta den trots att jag var supermätt. Ytterligare plus för svingott bryggkaffe i valfri mängd.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Slutord:
Här uppstår en viss frustration hos mig. Hur, hur kan det vara så stor skillnad på maten och desserterna? Svarat finns såklart i köket, jag anar en riktigt vass konditor, en mästare som antingen är en bra inköpare eller riktigt duktig själv. Någon som lagt ner tid och energi på att få till gott bröd och fenomenala efterrätter. Var det någon praktikant som lagade resten av maten? Hade den ordinarie kocken semester?  Att servera så dålig mat när det ska vara så bra standard är för mig en gåta. Det var inte bara en sak som var fel, överkokta ägg, underkokt lax, färdiga pannkakor, inget var riktigt gott eller smakade så mycket och det är långt i från okej på ett sånt här ställe.
+ rent och snyggt, trevlig och snabb personal om än lite flamsiga.
tråkigt ljus som minskade mysstämningen, kändes inte så lyxigt som det faktiskt är.
Totalbetyg: 17 / 25

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply