Tuva

Chokladbollar

10 juli, 2015

IMG_4589

Vem älskar inte chokladbollar? Vissa vill ha dem fyllda med socker och andra föredrar den lite nyttigare varianten med dadlar och nötter. Tjafsa inte med godis och gör det ”nyttigt” säger dem som gillar de vanliga. Min kille är exakt sån, blir lika glad varje gång jag gjort rawbollar och lika besviken när han inser att de inte smakar så sött som han tänkt sig. Jag tänker att tanken med rawbollar inte är att göra dem som riktiga chokladbollar utan just rawbollar. Därför gör jag gärna mina på mango, med citron eller kanel så att de inte ska förväxlas. Ofta säger jag även att de inte smakar sött innan och då blir ingen besviken.

Jag gillar ändå båda varianterna och och det fick mig att fundera över vad vi egentligen kallar nyttigt. Jamenar rawbollar innehåller självklart mer vitaminer, mineraler, fibrer och ger säkerligen ett jämnare blodsocker men de är ju fortfarande ”godis” , även om det är ett bättre godis. Dadlar är ju faktiskt bara socker! Så att kalla dem nyttiga chokladbollar är kanske lite missvisande? Eller är det? Vad är egentligen något nyttigt?

Jag äter gärna rawbollar som godis eller fika men jag skulle inte få för mig att byta ut dem mot ett nyttigare mellanmål som ett kokt ägg eller keso med bär. Så frågan är väl vad egentligen vad en ska ha dem till?

Vad tycker ni? Vilka gillar ni bäst?

IMG_4584

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Chatrine 11 juli, 2015 at 00:46

    Jag gör ibland rawbollar med dadlar osv men har insett att de faktiskt innehåller mer energi (kcal) än de vanliga. Därför gör jag nästan bara vanliga numera men sötar med honung eller ekologiskt råsocker. Det är ju det processade jag vill bort ifrån dvs vitt socker. Däremot gillar jag havregryn och ekologiskt smör så varför byta ut det mot något annat.

    • Reply Tuva 11 juli, 2015 at 11:13

      Håller helt med, dock bryr jag mig inte så mycket om just kalorierna utan det är ju som du säger det processade en vill bort ifrån. Har du testat kokossocker?

    Leave a Reply