Bakning & recept

Citrussallad med mynta

10 januari, 2016

IMG_7519Den här är min absoluta dille just nu, grapefruktsallad med mynta! Så Så gott, det börjar på riktigt vattnas i mun på mig när jag skriver det här hehe.. Synd att det tar lite tid att göra om det ska bli perfekt, en behöver ju ”filéa” själva frukten hyfsat noga men det är så värt. Eftersom jag skulle bjuda M på detta och han inte är överförtjust i just grape så tog jag apelsin också. Och valde blodgrape som är lite mildare och typ lättare att få tag i, kanske skulle bli svingott med blodapelsin också? Och pomelo och typ citron?

Till två portioner hade jag:
– en stor blodgrape
– en stor apelsin
– saften från en kvarts lime
– lite honungsdrizzel
– en halv kruka mynta pga resten dog på vägen hem från affären, så sjukt!

Fileeade apelsinen och grapen, dvs skar av skalet och skar ut bitarna mellan ”hinnorna” och la i en skål, pressade ur all apelsinsaft ur resterna och hackade myntablad, pressade över limen och drizzlade på honungen. Sen fick allt marinera i typ 15 minuter i kylen innan jag toppade med lite extra mynta.IMG_7518

IMG_7514

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Fredagskvällen som inte blev som planerad | Me, myself & I 23 januari, 2016 at 11:18

    […] Jag fileade en av apelsinerna och blandade med hackad mynta och lite honung. Efter att ha läst om citrussallad hos Tant Tuva var jag sugen på att […]

  • Leave a Reply