Frukost

Crunchy granola med kanel

28 april, 2017

IMG_0072Godmorgon mina kära följare! Solen skiner och det känns som att våren har återvänt, det brukar alltid bli vår runt min födelsedag och just nu känns det lite extra härligt att vara hemma med H.  I dag ska vi dessutom prova på en bebisaktivitet – babyrim! Det är biblioteket som ordnar och det ska bli himla kul och se vad H tycker om det, han älskar ju sånger och rim och jag kan alldeles för få för att underhålla honom tillräckligt. Men först blir det förstås frukost.

Har fått önskemål om en nötfri granola som är lite enklare än den jag brukar göra, så det var vad jag åt till frukost tillsammans med tjock yoghurt och färska blåbär.

IMG_0073Det här är verkligen hur enkelt som helst att göra och det kanske jag säger för ofta? Ni kanske inte alls tycker det? I så fall, let med know!IMG_0074Den här granolan innehåller bara ekologiskt bovete, havregryn, agavesirap, kanel, kokosolja och salt. Det viktiga är att blötlägga bovetet innan och det tar lite tid, annars går det rätt snabbt. Granolan är glutenfri, vegansk, nästan helt ekologiskt och innehåller inget raffinerat socker och förstås jättegod.

Till en plåt behövs:
1 1/2 deciliter ekologiskt bovete som du blötlägger i vatten i minst 6 timmar eller över natten.
2 deciliter ekologiska havregryn
1 1/2 kryddmått salt
1 matsked agavesirap
2 teskedar äkta kanel
1 stor matsked kokosolja

När bovetet har legat i blött så sköj det noga tills vattnet är klart och försök att slå av allt vatten. Jag brukar försöka torka upp med hushållspapper i silen för att det inte ska bli för blött. Smält kokosolja, kanel och agavesirap på låg värme. Blanda havregryn, bovete och salt med det smälta och rör runt noga. Ha ut allt på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 175 grader i 14 minuter. Rör runt efter halva tiden så att det blir jämt gräddat. Och ät med grekisk eller turkisk yoghurt, det är absolut godast!

IMG_0079

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Rebecca 1 maj, 2017 at 04:51

  Hej!
  Åh vad gott det låter!
  När jag försöker spara recept via pinterest så kommer ingen av dessa vackra bilder upp.

  • Reply Tuva 2 maj, 2017 at 12:16

   Vad synd! Är ingen hejare på pinterest men kanske bör jag lägga upp några bilder där?

 • Reply Helgfrukost delux – Tant Tuva 23 september, 2017 at 11:43

  […] kaneldoftande granola – recept hittar du här […]

 • Leave a Reply