Mat & recept

Drömlunch

25 augusti, 2017

IMG_0411 Det är inte alltid lätt att hinna laga en bra, god och näringsrik lunch såhär i småbarnstider. Särskilt inte med en liten krabat som klänger, vrålar och har sig samtidigt. Ibland vill han äta nästan hela tiden och ibland är han helt enkelt inte särskilt sugen på mat, enkelt? Knappast men det här är en favorit som vi båda gillar – ägg!

Det här går dessutom ursnabbt att laga och fungerar till och med om du har en unge på höften. Skulle dessutom kunna äta det här varje dag eftersom det är himla gott.IMG_0412Men vem gillar inte äggröra så säg? Sätter på plattan på medelvärme och har i lite olivolja och osaltat smör, låter det smälta och rör sedan ner 2-3 ägg beroende på hur hungrig jag är och lite vatten. Sen rör jag bara runt runt tills det stelnar lite smått och då rör jag ännu lite mer, ibland har jag i en skvätt grädde och ibland inte. Sen pepprar jag lite med nymald svartpeppar och tar undan en liten portion för att sedan salta ganska rejält och har på lite chiliflakes. På den lilla portionen har jag ibland på lite gräslök från frysen för det tycker en viss person är väldigt gott.

Tillsammans med perfekt mogen avokado, en bit hembakat bröd och en sallad med tomater, fetaost, nötter och gojibär dränkt i olivolja blir det helt perfekt. Den lilla portionen få avokado, lite bröd, en halv kokt potatis och lite kokta grönsaker för att göra måltiden komplett. Enkelt och gott tycker både liten och stor.IMG_0407IMG_0413

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply