Mat & recept Tuva

En bortglömd klassiker

23 mars, 2017

IMG_9901Alltså detta goda som jag åt till lunch, stekt ris! En totalt bortglömd supergod grej som kan göras så mycket roligare än det låter. Det är dessutom typiskt bra rensa-kylskåpet-mat eller ja frysen också för den delen. Om ni kokar massa ris och inte vet vad ni ska göra med det så frys in! Tinar supersnabbt i kokande vatten, kan liksom inte bli enklare och ja take-awayris som blivit över fungerar också utmärkt.

 

IMG_9903

Detta är en så himla bra vardagsrätt tycker jag, den går snabbt, kan anpassas i det oändliga och kan innehålla massor av grönsaker om en vill. Det går dessutom att byta ut det vita riset mot rivet blomkål för den som vill minimera kolhydraterna.

Jag hade i broccolistam och broccoliblad, spenatblad, skivade en halv lök, strimlade en morot och stekte dessa snabbt, sen i med riset och två ägg och rör runt. Blir klart supersnabbt, kryddade med chiliflakes, sesam, salt. Sen strösslade jag på rostad lök (så himla gott) och drizzlade på hellmans majo som nu finns i sån typiskt bra drizzelflaska och sriracha.

IMG_9902

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply