Bakning & recept

Ett besök på landet

7 september, 2015

IMG_6053
I helgen gick jag och M upp tidigt en dag och satte oss på tåget norrut för att hälsa på min mamma som hade fyllt år helgen innan. Efter en lättare lunch inomhus sken solen och vi gick ut i trädgården.
IMG_6056
Där fanns katten Nilsson som för en gångs skull kom fram och hälsadeIMG_6062

Rödbetsplantor, morötter och örterIMG_6066 och sockerärtor, hur många som helst!IMG_6069

Och jag var glad!IMG_6072

För vi skulle äta marängtårta! Tårtan gjorde alltid min låssasmormor Stina om hösten när vinbären var som allra bäst.IMG_6079

Nilsson var också sugen på tårta, eller kanske på paketsnören? Tårtan gör du i vilket fall som helst genom att lägga ihop valfri mängd marängbottnar, vispad grädde och vinbär. Typ som en ett-två-tretårta, hur lätt som helst! Ganska gott också om ni frågar mig och det gör ni ju förstås.IMG_6080 IMG_6081

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply