Tuva

Favoriter i badrumsskåpet

23 september, 2016

img_8841Jag har länge gillat naturlig hudvård och det känns extra viktigt nu när vi väntar tillökning i familjen att välja bra produkter. Det som är viktigt för mig är att produkterna inte innehåller några syntetiska kemikalier som kan vara miljöskadliga, orsaka allergier, hormonstörningar eller reproduktionsskador. Och sen kör jag gärna på försiktighetsprincipen och undviker produkter med ämnen som forskningen är tvetydig till.

img_8842

  • Deodoranten jag använder är fri från aluminumklorid, parabener, alkohol och parfym och är den bästa aluminiumfria och naturliga deodoranten jag provat. Den kommer från ett företag som heter c/o Gerd och trots att den är lite dyr så är den väldigt dryg och jag kan verkligen rekommendera den till alla som inte vill ha en ”vanlig” deo.
  • Nästa favorit är nyponrosfrö oljan som jag just nu använder både till magen, ansiktet och naglarna (vilket gör att de växer som sjutton) och den är superbra. Det är en så kallad torrolja vilket innebär att den inte lämnar någon fet hinna utan går in i huden väldigt snabbt.
  • Min nattkräm är från Åhlens eget märke med ekologisk olivolja och den gör verkligen sitt jobb utan att vara något extra, den återfettar och återfuktar bra och jag är aldrig torr i ansiktet längre.
  • Min ögonkräm kommer från Weleda och är superdryg och väldigt skön i konsistensen, använder den inte varje dag eftersom det inte behövs men den är super till torra partier över lag och har räckt väldigt länge trots miniliten tub.
  • Sist har vi min dagkräm som jag använder varje dag innan jag sminkar mig och som jag också är himla nöjd med (även den från Weleda), det enda minuset är doften som M tycker är lite speciell men krämen i sig är väldigt bra och lämnar ingen fet hinna, blir aldrig torr och den återfuktar bra.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply