Mat & recept

Fisktacos!

9 april, 2016

04042016-IMG_8279Halloj! Hoppas ni mår bra, det blev ett litet uppehåll här pga av att jag höll på att bli sjuk och inte lagade så mycket mat eller hade någon ork. Men nu har jag sovit massor (det enda som funkar), ätit god mat och kurerat mig.

Lagade fisktacos i måndags som ni som följer mig på insta vet, så tänkte dela med mig av hur jag gjorde. Det blev så himla gott, fisken blev perfekt tillagad, guacamolen god, sötpotatisaiolin så krämig och smörig och salsorna syrliga och goda. Så här är verkligen något att laga ikväll om ni som jag brukar hänga i soffan.

En liten notis är att jag och M just nu äter laktosfritt, glutenfritt och lökfritt och även utan baljväxter (så därför har jag bytt ut allt det i recepten). Vi äter en typ av kost som är magvänlig utan jäsbara kolhydrater för den som undrar. Men nog om det.

04042016-IMG_8283Här ser ni gurka, sötpotatisaioli, tomatsalsa eller pico de gallo, en typ av gucamole, annanssalsa och riven ost och en kruka koriander för att det är så gott! *älskar koriander*. Med på bild finns inte själva fisktacosen eftersom  jag helt enkelt glömde ta kort på den? Haha, följde dock det här receptet på fisken men bytte ut chipotle mot heinz chilisås som inte innehåller lök. Viktigt att fisken inte får gå för länge i ugn utan bli max 52 grader (mät gärna med termometer), annars släpper den vätskan och blir torr = inte så gott.

04042016-IMG_8286Gucamole tycker jag vanligtvis bör innehålla vitlök eller gullök men eftersom det är uteslutet så har jag ersatt den med hackad gräslök (vilket är tillåtet enligt kosten vi äter), all grön lök är nämligen okej. Förutom det hade jag gul chili (den svagaste), koriander och hackad tomat – här hittar in orginalreceptet med lök.

04042016-IMG_8290Sötpotatis aioli var helt nytt för mig men det lät himla kul att prova, särskilt eftersom det inte var några andra kolhydrater med i receptet och det saknades något milt och krämigt. I orginalreceptet som ni hittar här ingår förstås vitlök och det bytte jag även här ut mot gräslök och lite extra koriander vilket funkade förvånansvärt bra! Dock tog jag en mycket mindre sötpotatis och förstås mindre olja vilket blev bra det med, rekommenderar verkligen er att prova detta om ni gör tacos med ett magrare alternativ typ kyckling eller vit fisk!

04042016-IMG_8291Tomatsalsan eller pico de gallo salsa som den heter innehöll rödlök så den bytte jag helt enkelt ut mot det gröna på en purjolök och det är väl det som egentligen fungerade sämst. Visst blev den god och så men det smakar ju helt annorlunda en rödlök men så är det ju ibland när en byter ut. Det finns inget som är lika bra men för att vara utan vanlig lök så var det en superenkel salsa, receptet finns här.

04042016-IMG_8292Sist ut var att testa annanssalsa som också var nytt för mig, har hört många som har just annans i tacos men inte provat själv. Vet egentligen inte om det ska vara just till fisk eller till andra tacossmaker men den var syrlig och god och superenkel att svänga ihop. Den innehöll inte heller någon lök eller vitlök så jag följde helt enkelt det här receptet. Lycka till!

04042016-IMG_8293

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply