Frukost

Förkylning och blåbärsgröt

7 juni, 2017

IMG_0118Godmorgon från sjukstugan! Här har vi varit vakna sedan halv 7 och haft en riktigt jobbig natt. Alltså att se sitt barn täppt, ledset och förtvivlat är ingen höjdare ska ni veta, har typ inte fått en blund på grund av att det låter som om han inte kan andas ibland. Vet ni då är det himla bra med mammakrafterna som kickar in, är knappt trött ändå trots minimalt med sömn. Nu sover lillkillen sin förmiddagslur och jag kan dricka lite extra kaffe i soffan. Såna här dagar är det viktigt att äta bra, dricka vatten och vara lite extra snäll mot sig själv.

Därför startade vi upp med lite god blåbärsgröt, ja till mig. H är ännu inte så förtjust i blåbär.  Den är superlätt att göra och ändå väldigt god och mättande och det som behövs är:

1 deciliter havre-och quinoaflingor, tex från Frebaco
1 tesked solroskärnor
1 tesked russin
1 deciliter skummad mjölk
1 kryddmått vaniljpulver & salt
Färska eller frysta blåbär

Sen är det bara att koka ihop alltsammans utom mjölken och servera. Har jag frysta blåbär brukar jag alltid koka dem i gröten men färska blir bäst ovanpå tycker jag. Sen är det bara att hälla på dem varma skummade mjölken och njuta av en varm mättande skål som får humöret på topp. Är du smart skummar du lite extra mjölk och häller i kaffet.

IMG_0119

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply