Frukost

Frukost

8 september, 2015

IMG_6097
Frukost, dagens bästa mål säger många? Ett nödvändigt ont eller något du skippar? Tankarna går helt klart isär men jag har svårt att förstå de som faktiskt hoppar över frukosten.

Hemma hos mig som barn var det alltid pappa som fixade frukosten just eftersom mamma min aldrig åt någon, istället tog hon en stor kopp snabbkaffe tillsammans med en cigg. Det är egentligen helt otroligt hur det kunde vara så, och hur mycket som har förändrats sen dess. Jag var väldigt petig med maten och åt alltid samma på vardagarna, yoggi skogsbär och crunchy start och det var inget annat som dög och ibland inte ens det. Minns också en gång när min pappa hade en tidig tandläkartid och det var mamma som skulle ge mig frukost men glömde bort det. Istället fick jag ett gäng dumle påväg till skolan, haha.

På helgerna fick vi alltid rostat bröd och marmelad eller messmör och jag kan fortfarande bli nostalgisk och länga efter just det. Numera äter jag nästan bara gröt på vardagarna, enkelt och bra. Egentligen är det M som introducerat mig för gröten då han kommer från en riktig frukostfamilj där det var standard med gröt och två mackor varje morgon. Men sen är det himla gott också om ni frågar mig, särskilt med färska blåbär, mullbär och nötter och så lantmjölk förstås!

Vad äter ni helst till frukost eller är ni sådana som låter bli?
IMG_6095
IMG_6093

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Astrid 8 september, 2015 at 21:18

  Jag ääälskar frukost, det är det som får mig ur sängen på morgonen, haha! Till vardags blir det just nu ’Overnight Oats’. Blandar havregryn, rågflingor, chiafrön, nötter, torkad frukt, kanel/kardemumma/vaniljpulver med havremjölk och låter stå över natten. Och så gärna lite frukt på toppen 🙂 På helgen annars så blir det oftast mackor, ägg och en stor kanna te 🙂

  När jag var liten tyckte jag inte om frukost/mackor och det enda jag kunde tänka mig att äta på morgonen var soppa..! Så fanns det ingen soppa hemma hoppade jag över frukost.

  • Reply Tuva 9 september, 2015 at 11:51

   Jag med! Var inne på just overnight oats ett tag men sen försvann det, kanske dags att prova det igen, himla gott! Som barn har en allt bra konstiga ideér för sig 😀

 • Reply J-P 9 september, 2015 at 11:41

  Härlig frukost anekdot ?

 • Leave a Reply