Tuva

Glutenfria bröd

5 juli, 2015

Att äta glutenfritt kan ha många fördelar men att leva i en gemenskap där bröd är en stapelvara kan vara rätt svårt. Båda min och M:s familj äter bröd jämt. När jag var liten ville jag bli konditor och jag gick hotell-och restaurangprogrammet på gymnasiet men efter ett år i varmköket kände jag inte att det riktigt var min grej och det fanns då endast en inriktning på bageriverksamhet men jag gick i fel skola. Hade jag velat bli konditor hade jag alltså varit tvungen att först utbilda mig till kock sedan bli lärling och det ville jag helt enkelt inte.

Inte sagt att mitt intresse för att laga mat inte fanns men det är något annat med det precisa, konstnärliga i ett konditormannaskap. Istället utbildade jag mig inom hotellgrenen och det är också där jag hittat mycket av min passion, det lyxiga, fina, exklusiva. Att få bjuda på något som någon annan verkligen uppskattar.

Det hela började egentligen när M inte kunde äta vanligt bröd och jag så gärna ville ge honom det ändå, så jag började experimentera med glutenfria ingredienser eftersom det helt enkelt inte fanns något på marknaden som höll måttet.

Här har ni ett av resultaten, ett bröd som smakar som vanligt bröd, är saftigt, luftigt och smakrikt av havre och pumpakärnor.

IMG_4444

IMG_4445

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Martina 5 juli, 2015 at 16:44

  Ser gott ut, men kan vi inte på recpet?

  • Reply Tuva 5 juli, 2015 at 19:12

   Absolut! Postar under morgondagen 🙂

 • Reply Johanna 5 juli, 2015 at 23:22

  Hej!
  Jag hittade din blogg för bara några dagar sedan och den är ljuvlig 🙂 du ger verkligen bra inspiration och du delar mitt tänk vad gäller kost och näring. Kul att läsa vettiga saker! Jag var också ute efter receptet på brödet. Jag har gått över till en mer glutenfri kost då min mage protesterat i flera år och efter enbart en månad utan gluten är de problemen borta. Är dock inte glutenintolerant men mår bättre av det. Å så länge jag gör det tänker jag lyssna på det.
  Tack igen för en bra och trevlig blogg!

  • Reply Tuva 6 juli, 2015 at 15:34

   Vad kul att du tycker det, älskar att inspirera till bättre kost! Då tycker jag absolut att du ska fortsätta utesluta gluten ur kosten och fortsätta må bra. Nu är receptet uppe!

 • Reply Marika 6 juli, 2015 at 13:43

  Hej, fin blogg du har! 🙂 Jag är själv glutenintollerant, så jag tar också gärna receptet på detta bröd, ser supergott ut!

  • Reply Tuva 6 juli, 2015 at 15:39

   Tack! Nu finns receptet upplagt 😀

  Leave a Reply