Mat & recept

Grön soppa med räkor och ägg

4 december, 2015

IMG_7184IMG_7183Här kommer ett supersopptips i höst-och vintertider, värmande, mättande och nyttigt! Jag äter nästan bara gröna soppor eller buljongsoppor för de är det godaste. Denna innehåller både spenat och broccoli som båda supergrönsaker vi bör äta oftare av. Broccoli innehåller massor med c-vitamin, betakaroten och antioxidanter men även folsyra, kalium och kalcium som är bra att få i sig för den som undviker mjölkprodukter. Dessutom innehåller broccolin små mängder protein och järn.

Spenat har ni säkert hört att det är nyttigt och det är känt för sitt järninnehåll men även mängderna kalcium, magnesium och kalium. Dessutom innehåller det A-, C- och E-vitamin samt folsyra. Spenat är nog om ni frågar mig min favoritgrönsak, den passar liksom i det mesta. Smoothies, sallad, soppa, wok, gryta, pytt. Det finns ingenting som inte kan piffas upp med lite spenat. Bäst är det att äta den rå förstås men fryst funkar lätt i soppa tycker jag.

I denna soppa som dessutom tog max 10 minuter att göra hade jag:
En riven silverlök
Ett gäng puckar spenat
Fryst broccoli, ca 250 gram
En deciliter créme fraiche
Nästan en deciliter grädde
Muskotnöt
Grönsaksbuljong
En klick smör att steka i
Salt, peppar, lite rå socker, en skvätt vinäger

Bara att steka löken lite först och sen ha i allt och  koka ihop och mixa i princip. Jag hade kokt ägg och räkor i och toppade med lite basilika. Gott, fräscht, snabbt och nyttigt, vad mer kan en önska sig?
IMG_7185 IMG_7186

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply