Bakning & recept

Grötpinnar

10 juli, 2017

IMG_0266Vad är nu grötpinnar tänker ni? Jag hade heller aldrig hört talas om det tidigare men saker förändras ju när en får barn hehe. Grötpinnar är helt enkelt ugnsbakad gröt fast skurna i små pinnar som enkelt kan ätas med händerna. Alla barn gillar ju inte att äta gröt i sin vanliga form varje dag eller vill gärna äta själva fast de inte riktigt kan. Dessa innehåller dessutom bra med vitaminer, järn och proteiner, en perfekt frukost för både stor och liten med andra ord.

IMG_0269

Till en ”limpa” med grötpinnar behövs:
  • 1 ägg
  • 1 banan
  • 1 deciliter hemgjord grötmix
  • 2 deciliter finriven kokos
  • 1/2 deciliter mandelmjöl
  • 1 deciliter vatten
  • 1 kryddmått vaniljpulver
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 15 minuter.
  3. Låt svalna lite innan du skär sedan i lagom bitar, förvaras med fördel i frysen.

IMG_0270

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply