Mat & recept

Halloumisallad med grillad nektarin

8 augusti, 2015

IMG_5500
Ni som gillar vegetariskt kommer älska den här rätten och kanske även värva några köttätare. Den innehåller det mesta som är gott och bra proteinkällor (för den som tycker sånt är viktigt). Att grilla både nektarin och sparris och servera salladen ljummen blir väldigt gott och det gör att dressingen verkligen kommer till sin rätt. För god sallad till 2-3 personer behövs:

Ett knippe sparris
4 mellanhårda nekatariner
En tetra gröna linser
Två morot
En påse babyspenat
En halloumiost
2 msk Olja
2 tsk Dijonsenap
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Honung
Örter (gräslök och persilja hade jag)

Börja med att dela nektarinerna i 4 delar och grilla med snittytan nedåt tills de fått fina grillränder (jag använde grillpanna), sätt åt sidan. Grilla sedan sparris tills de har fina ränder och ta bort pannan från värmen och lägg i en smörklick och flingsalt. Stek eller grilla halloumi.

Blanda linser, bladspenat och hyvlad morot med en dressing av mixad olja, senap, honung, vinäger, salt och peppar och örter men spara lite till resten. Dela sparrisen i mindre bitar och lägg på när den fortfarande är lite varm tillsammans med smöret. Dela halloumi och nektarinen och lägg på, toppa med tex gräslök och mer dressing. Vi åt med bröd och extrasaltat bregott och drack citrusloka till.

IMG_5501

IMG_5504

IMG_5505

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply