Café- & restaurangtips Tuva

Helgfeeling

27 juni, 2015

Oj vilken härlig lördag jag haft hittills, kom hem sent i går efter en aw med fina H och hennes kille på eat Bao och var lagom trött i dag. Fick vakna brevid världens gosigaste pojkvän som lagade frukost och lovade äventyr.

Efter att ha bokat en semesterresa och bockat av på att-göra-listan var det dags för lunchutflykt och jag hade siktet inställt på Kalf & Hansen vid Mariatorget som ska ha både god, eko och prisvärd mat (och det hade dem!!).

picknick Jag tog fiskbollar och en sallad och M tog kycklingbollar och varma grönsaker + att en fick välja sås och bröd till. Vi tog med oss maten till parken bredvid och satt på vår minimala filt och insöp sommaren. Är det inte sjukt hur mat på en filt i gräset kan smaka så bra?

IMG_4274
Örthacket som var på var verkligen supergott! Och ja egentligen allting och får 5 plus av mig. De använder råvaror i säsong och salladen innehöll massvis med kål och goda grönsaker som var inlagda, kokta, ugnsbakade och råa vilket blir en miljardgånger godare än om än bara har råa.

IMG_4278När vi tröttnat på solen promenerade vi vidare genom stan och kollade in i en och annan butik, stannade och tog kort och hade det allmänt ledigt *semesterfeeling*. Egentligen börjar ju inte min semester för ens om en vecka men vad gör det. Apropå det så har jag en hel vecka ledigt själv när jag bara ska ägna mig åt olika kreativa projekt som just nu inte hinns med, alltså peppen på det? I alla fall så blev vi sugna på glass efter en stund och då var vi tvungna att gå hit, för deras glass är bäst. IMG_4289Stikkinikki för er som inte känner igen skylten. De är kravcertifierade och använder helt enkelt inget som inte hör hemma i glass i sin glass. Om ni läst på ett vanligt glasspaket någongång så förstår ni vad jag menar, annars är det kanske dumt att börja för det är svårt att gå tillbaka till sån glass då.
IMG_4293
Och här har ni mig med massa glass, osminkad, kisande och lite trött hehe. Tyvärr var både salt karamell och hallonsorbet(min favvosmak) slut,så jag tog chokladboll och salmiak som var som en dröm. Jag älskar glass så kanske ändå inte helt oväntat att jag tyckte det, M tog belgisk choklad och bryntsmörsmak som också var väldigt goda. De hade även blåbärlavendel och banancurrysmak som lät både konstiga och goda.

IMG_4294Sen blev vi så mätta att vi tog bussen hem och parkerade oss i soffan och där slutar min semesterlördag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply