Tuva

Höstfärger

21 september, 2015

IMG_6306
Godmorgon! Vilken helg jag haft, har varit i gång med massvis med kul grejer och inte hunnit skapa så mycket i köket. Dvs typ ingen matlagning. Eller det är ju inte helt sant, var på en förrätts-knytis i lördags där jag hade med mig en fetaostcheescake med hembakad kavringsbotten, men pågrund av lite tidsbrist så hann jag bara fota slutresultatet vilket var lite synd. Men mer om den sen.

I lördags var det höststädning av garderoben som stod på schemat eftersom vi skulle åka till Stadsmissionen och lämna in lite grejer och det blev 4 stora Ikea papppåsar som fick lämna oss + en liten kasse med böcker. Det är någonstans där en känner hur sjukt vårt samhälle är. Jag ger gärna bort till Stadsmissionen där jag även volontärjobbar ibland men alltså det var ju mer skönt för mig om en säger så? Visste ni att deras största avdelning har som arbete att sortera, ja sortera alla inkommande kläder och prylar. Det är helt helt sjukt. Men jag vet att deras arbete för de som behöver är så viktigt och att pengarna som kommer in går till helt rätt saker. Här kan ni läsa mer om det och även söka andra uppdrag här.

Men så hur shoppar en mindre då? För det första så måste vi inse att vi inte behöver ha något nytt på oss jämt, vi måste köpa hållbara favoriter som vi använder oss av mycket och ofta. Det är svårt och jag är långt ifrån där ännu. Att köpa dyrare och mer neutrala plagg som håller är en utmaning samtidigt skapar det mindre ”stress” eftersom de inte kräver så mycket av en på morgonen. Inser att dubbelheten i det här inlägget blir lite skev eftersom jag faktiskt visar min garderob där jag äger tröjor i exakt samma färgskala. Ni förstår poängen….
IMG_6304

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply