Tips & test

Hur du får tiden att räcka till

25 november, 2015

moss-903132_1920

Under de senaste veckorna har jag som ni kanske märkt bloggat lite mindre än tidigare och ständigt försökt hinna med. Har haft så många olika saker att göra på jobbet samtidigt som jag försökt träna, sova tillräckligt mycket, se favoritserierna, laga god mat, träffa vänner och hinna umgås med M. Det gör att jag liksom tappar lusten till kreativiteten och jag orkar inte äta kul mat som blir bra på bild utan det blir typ fisk och kokt potatis eller kyckling och råris. Det är förstås så det är ibland men det gör ju också att jag inte skapar så mycket eller tar några foton på mat. Den är helt enkelt inte så bloggvänlig + det ett kompakt mörker.

Men jag tänkte skriva lite om tid, som är en ständig bristvara för de allra flesta inklusive mig själv, jag vill så himla mycket och jag har så mycket på gång jämt att jag ibland blir rädd för mig själv hur jag kan göra allt på en gång. Så det handlar om att välja och välja bort och helt enkelt maximera ibland och vara lite smart. Underlätta för sig själv helt enkelt. Såhär kommer mina bästa tips på att få lite lite mer tid, eller en känsla av tid.

– Laga mat varannan dag om ni är två och laga mycket, på så sätt får ni avlastning och det finns alltid mat hemma till typ matlådor.

– Beställ mat på nätet eller veckohandla, så himla smidigt att slippa trängas bland småbarnsföräldrar och stressade varelser halv 6 på Coop.

– Träna innan jobbet eller på lunchen om du kan, det spar massor av efter jobbet tid.

– De dagar du inte tränar, gå upp lika tidigt och gör något kreativt, tex blogga, skriva, mindfullness eller ditt intresse kolla på favoritserien till frukosten.

– Cykla eller gå till jobbet om du kan eller transportera dig delvis till jobbet, på så sätt får du in bra vardagsträning.

– Försök att dela upp allt obetalat arbete jämställt om ni är två, dvs dela lika på disk, matlagning, tvätt eller liknande.

– Planera, hur ser veckan ut? Hur kan ni dela upp veckan? Planera in tvkvällar, ensamtid, tvättid och vem som gör vad om ni är två.

– Ha en lista med outfits som fungerar, plocka fram för flera dagar i taget så det är enkelt att välja på morgonen.

– Förbered frukosten om du kan, tex tina bär till smoothie, gör davosgröt i kylen eller ät samma sak som är enkelt och som du slipper lägga tankekraft på.

– Ha återkommande vän-aktiviteter så prioriteras de inte bort och stäng av mobilen när ni ses, var närvarande. Det ger massor av energi.

– Gå igenom allt du vill göra och fokusera på en sak i taget, det är omöjligt att göra precis allting. Tex denna sommar ska jag ägna mig åt… Du kan inte både bli snabbast, starkast, klokast och bäst på något.

– Välj bort alla energitjuvar eller alla aktiviteter som du inte får något ut av, tex slö kolla på tv, scrolla instagram bara för att. Lär dig att stänga ute sånt som inte ger något och ägna dig istället åt det du vill.

Har ni några bra tips som fattas?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna 28 november, 2015 at 11:14

    Och allra viktigaste: man hinner inte med alla krav som ställs på oss från omvärlden och från oss själva. Ibland hinner man inte träffa kompisar eller ha världens finaste rena hem eller träna fyra gånger i veckan eller ha nystrukna kläder, och det är OK. Det viktigaste är att man mår bra och får vila ibland. Stress och utmattning är så vanligt idag, det är oerhört läskigt. Jag tror på att göra en prioriteringslista, typ ”1. Familjen 2. Jobbet 3. Nyttig mat 4. Yoga. 5. Övrig träning” osv och när man är stressad kapar man bakifrån och prioriterar. Vad är viktigast för mig, vad behöver jag för att må bra? Och försöka vara närvarande i det man gör, så gott man kan.

  • Reply Anna 14 december, 2015 at 21:18

    Tycker du har många bra tips redan i ditt inlägg, davosgröt är en stor favvo hos mig. Annars tycker jag att min namne riktigt har slagit huvudet på spiken, ingen kan göra allt och vara bäst på allt. Lyssna inåt, sluta jämföra med andra och prioritera det som du mår bra av.

  • Leave a Reply