Tuva

Internationella kvinnodagen

8 mars, 2016

Foto 2016-03-08 18 40 43I dag är det internationella kvinnodagen som ni vet och ja.. Vad ska jag säga? Ibland känns det så deppigt, typ att det inte är bättre än vad det är. Att vi inte kommit längre, påväg hem från jobbet gick jag igenom en demonstration som var så sjukt maffig, kände liksom peppen i luften när tusentals kvinnor skrek på gatorna: ”Ta tillbaka våra gator, bort med sexisterna!” Och ”Stoppa mäns våld mot kvinnor”. Är det inte självklara saker? Att kvinnor ska få vistas på gatorna på kvällarna? Nej det är ju inte det, vi uppmanas alltid stanna inne trots att det är män som våldtar som är problemet, inte alla kvinnor. Jag lever ganska privilegierat kan jag känna, i en förort där sånt sällan händer, på ett jobb med vettiga och kloka människor och med en kille som älskar, respekterar och köper bakverk och blommor en sån här dag bara för att han vill visa kärlek.

Alla har det inte så och det påminns jag om ganska ofta, särskilt om jag tänker på min egen bakgrund. Jag vill göra mer men vad? Det känns ibland som en lönlös kamp, när jag läser kommentarer på nätet så kan jag bli alldeles matt. Det finns så många som tycker annorlunda och som jag inte håller med, om jag ska uttrycka mig milt. Jag kommer fortsätta kämpa men att dagar som denna finns och att folk säger ”grattis” känns bara surt.

Kändes konstigt att sätta sig vid datorn och skriva om mat, så därför blev det inte så i dag. Vill gärna bli uppmuntrad med lite feministisk pepp! Här kommer några bra svar som jag hittade på ett grattis som inte känns så bra i magen egentligen.
kvinnodag2-copy-768x1424
Print gjort av Ida Ekwall.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Internationella kvinnodagen (igen) | Me, myself & I 9 mars, 2016 at 12:59

    […] bara tipsa om ett inlägg hos Tant Tuva som tar upp exakt samma saker som jag skrev om igår. Hon ger dessutom bra förslag på svar till […]

  • Leave a Reply