Bakning & recept

Julig granola

28 december, 2017

Älskar som ni kanske vet hemgjord granola och denna gång gjorde jag en lite mer julig variant. Istället för honung och kokosolja så hade jag rapsolja och lönnsirap vilket gjorde den lite sötare än vanligt men också väldigt god. Sen innehåller den förstås massa goa julkryddor men den fungerar den ju såklart när som helst men ni förstår nog konceptet. Jaja här kommer receptet.

Granola

  • 4 deciliter havregryn
  • 1 deciliter kokos
  • 1 deciliter solroskärnor
  • 2 kryddmått  salt
  • 1 deciliter lönnsirap
  • 1/2 deciliter kallpressad rapsolja
  • 2 teskedar äkta kanel
  • 1 tesked färskmalen kardemumma
  • 1/2 tesked mald ingefära
  • 1/2 tesked mald nejlika
  • 1/2 tesked vaniljpulver

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°C. Blanda lönnsirap, olja och kryddor. Ha sedan i havregryn, solrosfrön och kokosflingor och blanda alla ingredienser i en stor skål. Sprid ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter, rör om efter halva tiden. Förvara granolan i en lufttät burk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply