Meatfree Monday!

Fick testa Yinpin tofu för ett tag sen och lagade ett recept på sticky tofu, eller klibbig tofu som det blir på svenska. Det var supersmidigt med den färdiga tofun som bara var att värma upp i princip. Och såsen går jättesnabbt att laga. Jag vet att det inte är helt normalt att ha varken smör eller koriander i den här typen av mat men jag tycker att det blir så gott så jag struntar i det. Här är receptet för er som vill laga iaf!

Till såsen:
- 1 1/2 dl vatten
- 2 teskedar majsstärkelse
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor bit riven ingefära
- 2 matskedar tomatpure
- 2 matskedar agave
- 2 matskedar kokossocker
- 1 matsked tamarisoja
- 1 tesked mörk soja
- 1 matsked risvinäger

Till själva grytan:
- 1 gul lök
- 1/2 tesked chiliflakes
- 1 matsked jordnötsolja
- 1 paket Yipin friterad tofu
- 1/2 färsk broccoli
1/2 lime
1 klick smör - Salladslök, sesamfrön, koriander och kokt ris till servering
Gör såhär:
Börja med såsen. Riv eller finhacka ingefära och vitlök och blanda med övriga ingredienser i en skål. Smaka av om det behövs mer salt/syra/sötma.
Hacka lök och fördela broccolin i mindre bitar och stek i oljan tillsammans med lite chiliflakes. Dela den färdiga tofun i mindre bitar och ha sen i den i pannan och stek lite gran så att allt blir varmt. Ha i såsen och låt koka ihop i några minuter. Det ska bli ganska tjockt och klibbigt. Avsluta med att pressa i limesaft och rör i en klick smör (går bra med kokosolja för veganskt) och strö över sesamfrön, hackad salladslök och koriander.

No Comments