Café- & restaurangtips

Kosters trädgårdar!

10 augusti, 2017

Fil 2017-08-08 16 35 22Nu har jag tjatat om Kosters trädgårdar i två inlägg så det kanske är dags att skriva själva inlägget. Det ligger alltså på Sydkoster dit vi brukar åka på somrarna och semestra. Det är en trädgård där de odlar massor som de sen säljer i sitt cafe. Nyligen har de börjat ha öppnat även vissa kvällar för pizza och tapas och en sån kväll besökte vi när vi var där.Fil 2017-08-08 16 35 51Vi började med oliver och rostade mandlar som var så himla himla goda, önskar fler hade så goda snacks faktiskt. Såna oliver finns liksom inte i vanliga butiker, ja inte mandlarna heller utan då behöver en åka till en saluhall. Kanske har Paradiset sånt? Någon som vet?Fil 2017-08-08 16 36 11H var också med och mumsade glatt på lite pizza han med. Kanske inte rimlig mat för honom egentligen men han älskade att vara med, han hade dock både avokado, banan och en flaska med sig och skötte sig himla bra faktiskt. Nu satt vi ju ute så ingen stördes av hans glada rop men ändå, alltid lite stressigt att ha me han på restaurang ni vet.

Kvällens pizzor ser ni nedan, det var en klassisk med tomat, mozzarella och basilika, en med mangold, ost och pesto. Och så den med zucchini, hasselnötter, ost och citron som jag återskapade i pajen. Så ni kan ju kanske gissa er till vilken som är min favorit?Fil 2017-08-08 16 34 22
Fil 2017-08-08 16 34 52Det roliga är att jag fullkomligt avskyr hasselnötter i söta grejer, jag vet inte om jag skrivit om det förut men jag tycker det är vidrigt tillsammans med sött. Däremot strör jag gärna hasselnötter över en sallad, på lax som jag gratinerar i ugnen eller har tillsammans med ägg. Är lite samma grej med rostad mandel faktiskt, men mandelmjöl och mandelsmör äter jag en del av till sött förstås. Men tosca kan vara något av djävulens påfund om du frågar mig.

Kvällens efterrätt innehöll inga hasselnötter hehe, det var helt enkelt färska hallon, jordjobbar och röda vinbär med god vaniljglass och härlig grädde, så himla gott. Älskar bär och grädde så trots att jag var så mätt var detta väldigt gott.

Nu längtar jag verkligen efter att gå ut och äta bara jag och M, inte varit det på svinlänge!Fil 2017-08-08 16 33 30

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply