Mat & recept

Krispig tofu med koriandermajo

4 september, 2017

IMG_0421
Hej härliga måndag! Har spenderat hela helgen med att vara förkyld, mindre kul men så kan det ju vara ibland. Antar att väldigt många förkylningsrundor väntar ett småbarnspäron som mig. Men måndag innebär att vego står på schemat och den här rätten med tofu är riktigt lyxig och god!
IMG_0425 Med inspiration från fantastiska Siri Barje så lagade jag sticky rice med broccoli och friterad tofu. Lite annorlunda från receptet gjorde jag dock för att få lite mer smak, även fast det kanske egentligen inte behövdes.

Jag hade till exempel extra sesamfrön, soja, risvinäger och ingefära och lite sånt i grönsakerna. Och något vidare ”sticky” rice fick jag inte till men jag valde istället att bryna lite smör och ha cashewnötter och havsalt som jag sedan blandade med riset. Det blir så himla himla gott om ni inte testat det tidigare. Äter sällan tofu och det var genialiskt att först steka den i massor av rapsolja och sen hälla över soja och låta den eftermarinera, så mycket smak.IMG_0424 Älskade dessutom koriandermajonäsen som var så himla god, så här är receptet från den och precis som originalet, tror bara jag hade lite lite råsocker och risvinäger i min för balans. Laga den och ät till allt!

Koriandermajonnäs

  • 1/2 kruka koriander
  • 1 deciliter majonnäs
  • 1-2 teskedar srirachasås (eller annan chilisås)
  • 1/2 teskda sesamolja
  • 1/2 matsked japansk soja

Hoppas ni får en skön vegetarisk måndag! Siris blogg hittar ni här.

IMG_0423 IMG_0422

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ett snabbt mellis! – Tant Tuva 18 september, 2017 at 22:03

    […] på kvällen. Så fint med vänner som kommer hem och lagar maten åt en – underbart! Vi åt detta men med kikärtsmajonäs och rapsolja eftersom vi ville ha det helt veganskt, så himla gott! Har […]

  • Leave a Reply