Lunch på jobbet och den ständiga frågan, vad ska en äta? Fräscht, gott, snabbt, nyttigt? I Sverige är vi vana vid lagad mat till lunch men i många andra europeiska länder äter de nån macka eller ett betydligt mindre mål mat för att sedan äta en stor middag. Att ha bra lunchvanor är lätt om en bara tänker till, det behöver varken vara svårt eller dyrt egentligen. Jag har ofta matlåda och försöker kall mat så ofta som möjligt, vi har nämligen inga plattor här och jag vill undvika mikron så mycket som möjligt. Blir liksom inge gott. Såhär kommer lite inspiration på sånt jag ätit den senaste tiden.
Plocksallad från Coop med varmrökt lax, räkor, färsk broccoli, körsbärstomater och sallad
Plocktallrik med frukt, keso, färdig mathavre och rökt kalkon från charken
Cafe Pascals fantastiska nudelsallad med räkor, svindyr men typ godaste som finns.
Mat från Voltaire, finns ett flertal restauranger i Stockholm, bland på Åhléns city, alla är super! Här en rödbetsfrittata med getost, morotssallad och ajvarkräm
Vegans nudelsoppa med massvis av grönsaker från Minh Mat. Tar typ alltid vego eller veganalternativet på asiatiska ställen, alltid supergott och massa grönt.
Hur väljer ni lunch?
No Comments