Havregrynsgröt över från frukosten? Bra ställ in i kylen och laga grötfrallor på kvällen, de blir supersaftigas och jättegoda och klara på under 2 timmar (jästiden är 1 timme när du kan göra något annat ?)
1 portion kall havregrynsgröt
1 tesked salt
4 deciliter vatten
2 matskedar rapsolja
2 teskedar torrjäst
1/2 deciliter torkade aprikoser
3 matskedar solroskärnor
1/2 deciliter honung eller sirap
5 deciliter vetemjöl special + till utbakning
3 deciliter rågsikt
Gör såhär:
Värm vattnet och blanda med gröt, salt, sirap och rapsolja så att de flesta klumparna försvinner, blandningen ska bli fingervarm ungefär. Ha i jästen och blanda i klippta aprikoser och solroskärnor. Ha sedan i rågsikten och sen vetemjölet och rör runt ordentligt med en stor träslev. Det kommer vara kladdigt så det går inte att knåda. Jäs under en handduk i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader och mjöla händerna och riv av bollar som du formar och i princip rullar runt i mjöl (blir 10 st) och lägger upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 20 min och låt svalna på galler.
No Comments