Tuva

Mat på tåg

17 juli, 2015

Foto 2015-07-16 10 37 34

Att resa till Koster börjar med en ganska så lång tågtur till Strömstad om du bor i Stockholm, fem och en halvtimme närmare bestämt. Under den tiden hinner du förstås bli hungrig och kanske dessutom uttråkad och du kommer definitivt behöva äta något.

Att ta med sig matsäck ombord är för mig en självklarhet då tågets bistro inte erbjuder några vidare alternativ men det är ändå ganska svårt att få med sig bra grejer. Den här gången hade vi med oss mackor, frukt, smoothie och nöt-och fruktmix men ingen lunch. Den här gången tänkte vi nämligen att vi skulle prova något som heter ”dagens rätt” som en kan få serverat till platsen och är 3-rätter. Enligt menyn lät allt väldigt gott och jag hade ändå lite förväntningar på en god måltid. Med en kostnad på 145 kr så tycker jag det är rimligt med lite omtanke men icke.

Förrätten var en iskall kycklingbit med paprika som smakade ja mest paprika, varmrätten var en överdrivit ostig (och superoljig) risotto som visserligen inte var äcklig men heller inte god. Detta tillsammans med en lax som smakade mest fisk och var överkokt och gråa bönor (ingen hitt). Till efterrätt var det en chokladkaka med mousse som smakade lim och bryggkaffet en fick till smakade svagt och bränt. Nog förstår jag att SJ inte bryr sig nänmvärt om kvalitén men alltså detta var så dåligt? Blev typ ledsen av att få så dålig mat. Men nog sagt om det, här kommer min goda tåg smoothie.

Vaniljyoghurt (1 dl), turkisk yoghurt (1 dl), hallon (1 dl), jordgubbar(5-6 st) och 2 tsk kokossocker.

IMG_4908
IMG_4913

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply