Café- & restaurangtips

Middag på Miss Voon

29 november, 2015

För ett tag sedan åt jag och M middag på Miss Voon eftersom vi hade ett presentkort på F12-gruppen. Vi möttes upp redan vid 6-tiden efter jobbet en fredag och promenaderna bort dit i regnet.
De har massa smårätter och ganska mörk inredning men som var väldigt mysig och avslappnad. VI fastnade i alla fall direkt för ”avsmakningsmenyn” som innehöll sju rätter så det är den ni kommer att få se. Dessvärre var det ingen avsmakningsmeny utan helt enkelt sju rätter från menyn, så mätta blev vi ju.
IMG_7112
IMG_7114
Den första rätten som kom in var en stor skål med is och sashimi som var så himla god! För den som älskar sushi är det ju en dröm och det fanns tre dippsåser till.
IMG_7116
IMG_7118
Nästa rätt betstod av massvis med gulliga hummertacos med superkrämigt, lite salt och starkt innehåll i friterad skal. De slank ner himla lätt!
IMG_7123
Rätt nummer tre bjöd på en timbal alla 70-talet innehållandes rå, marinerad lax, någon slags majonäs, laxrom och en slags riskrisp inlindad i rättika. Den var så himla god och spännande, har aldrig ätit lax på det sättet men supermäktig var den!
IMG_7124
IMG_7125
Rätt nummer fyra, den här rätten var så himla speciell, massor av saker jag aldrig smakat tidigare. En inlagd fisk i vinäger toppad med tryffel, ett bo av örter och chili i en saltaktig sås. Den var väldigt god måste jag säga.
IMG_7126
IMG_7127
Ingen rätt slog dock rätt nummer fem som var så sjukt god och smakrik. Både M och jag var helt tagna av dessa bollar som innehöll ankkött som sen var pankofriterat och toppat med en halstrad bit anka. Tillsammans var det en smakexplosion som var helt helt fantastisk.
IMG_7131
IMG_7133
Den sista varmrätten var ett kryddigt lammspett som var grillat och smakade massvis, till det en sorts jordnötssås med granatäpple till som gjorde att det blev en helt ny nivå. Ibland kan det vara så, att utan granatäppelkärnorna så var det gott men med blev det fantastiskt!
IMG_7134
IMG_7135
Allra sist ut var förstås efterätten som bestod av två halvor bubbies, ni vet sånadär söta dumplingsglassbitar? och en chokladig kaka och kokosglass med ett salt strössel. Om ni hängt med vet ni kanske hur mycket jag älskar sött och salt i efterrätter så denna gick verkligen hem hos mig.

Så totalt sett får Miss Voon så högt betyg av mig, det var verkligen en matupplevelse som jag njöt av till fullo och där allt var utfört med precision. Trots att vissa smaker verkade lite konstiga tillsammans så bildade de alltid en perfekt balans och jag blev riktigt imponerad av allt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply