Brukar ni äta pannkakor på söndagar? Kanske rent av bananpannkakor? Jag med! De här är ett mellanting mellan vanliga pannkakor och just bananpannkakor som jag tycker blir extra goda! De är fortfarande fulla av nyttigheter men smakar inte bara banan och är därför inte lika söta utan mer neutrala. Dessutom är det så mycket enklare att steka.
I dag åts de med messmör och rårörda lingon vilket är en kanonkombo! Visst det är lite socker i och kanske inget än ska äta så ofta men då funkar hallon och naturell tjock yoghurt bra till. Jag steker mina i en stekpanna som är 20 cm i diameter vilket är supersmidigt för just pannkakor. De blir lagom stora och lätta att vända.
Till ca 10 stora pannkakor behövs:
2 medelstora gula ekobananer, 3 om de är små
4 ekologiska ägg
1 kryddmått salt
1 tesked bakpulver
1/2 dl bovetemjöl
Mixa bananer och ägg slätt, tillsätt mjöl, salt och bakpulver och blanda och låt svälla medan stekpannan blir varm. Vissa föredrar att steka i kokosolja, jag föredrar smör, det blir godast och är inget en ska vara rädd för.
No Comments