Tips & test

Naturlig hudvård

7 juli, 2015

IMG_4508-2
Jag bryr mig ju som ni kanske märkt ganska mycket om bra och naturlig mat och samma tänk gäller när det kommer till hud- och hårvård och det är inte så lätt alla gånger. Bara för att en produkt är naturligt betyder det inte heller att den per automatik är bra och ämnen i hopblandade av människan kan vara rätt bra de med.

Men för att slippa bli kemist på halvtid (vilket jag seriös funderar på att bli ibland) så finns det två ingredienser som en kan se upp lite extra med.

Parabener, är värst och finns i typ allt, hudkräm, deo, ögonskugga, schampoo, balsam, inpackning och all typ av hårvård och är förbjuden i vissa delar av världen men inte i Sverige. Slutar helt enkelt på parabens i innehållsförteckningen – undvik allt med detta i.

Mineral oljor kan även heta Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin. Lägger sig som en platsfilm över huden och täpper till samt torkar ut. Billig att använda så finns i massproducerad hudvård. Så skrönan att vaselin gör läpparna torrare kanske inte är någon skröna?

Skippar ni dessa två ingredienser så försvinner en drös med dåliga produkter, sen finns det förstås annat som en också ska undvika men då blir listan oftast för lång. De flesta märken som vänder sig till medvetna konsumenter brukar dessutom plocka bort syntetiska färgämnen, alkohol, syntetiska doftämnen och silikoner. Här är mina tre ansiktsprodukter som jag använder varje dag.

Eucerin – bra ansiktstvätt som tar bort smink och fett. Finns även för lite fetare hy.
Weldeda – har mycket bra hudvård, detta är deras svindyra ögonkräm som är underbar.
Ren – bra märke utan massa skit, luktar inte så gott eftersom den inte har parfym men är fantastisk mot torr hud.

IMG_4509
Ni är kanske som jag lite hypokondriska (inte? nehe…) eller bara intresserade av naturlig hudvård och produkter utan allt för mycket kemikalier?  Vill ni att jag skriver mer om mina favoritprodukter, om varför jag inte använder vanlig deo och vad som är viktigt när en väljer hårvård?

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lina 7 juli, 2015 at 14:21

  Lovley! Jag läser gärna fler tips.

  Själv använder jag bara ekologisk, kallpressad mandelolja till huden. Underbart!

  Använder du tandkräm med flour?

  Tack för en fin blogg!

  • Reply Tuva 8 juli, 2015 at 14:37

   Hej Lina! Vad kul! Jag använder också mandelolja ibland men även kokosolja. Jag använder tandkräm med flour främst för att jag äter del socker och sura frukter vilket gör att jag annars lätt skulle få hål i tänderna!

 • Reply Elin 7 juli, 2015 at 20:09

  Åh jag älskar sånna här inlägg! Jag har helt slutat med duschkrämer och ansiktstvätt och använder istället kallpressad och deodoriserad kokosolja till det. Det funkar super på min hud och speciellt för min acne. Men har du tips på bra och ekologiska shampon tar jag tacksamt emot! Så härlig blogg du har btw!

 • Reply Elaine 8 juli, 2015 at 09:15

  Perfekt! Ska köpa det när jag är hemma, tack!

 • Reply Marika 8 juli, 2015 at 21:44

  Läser gärna mer om detta! 🙂 Det känns som en djungel av olika produkter.

 • Reply Naturlig hudvård – Tant Tuva | Skvallernytt.se 12 juli, 2015 at 07:29

  […] Fortsätt att läsa här: google_ad_client = "pub-8454932664931567"; /* skvallernytt halvbanner 234×60, skapad 2011-04-20 */ google_ad_slot = "9006074995"; google_ad_width = 234; google_ad_height = 60; Originalartikeln: Naturlig hudvård – Tant Tuva […]

 • Leave a Reply