Sett nutellabullar i mitt flöde och utvecklat ett akutsug efter chokladfyllda bullar. Problemet har varit att jag inte gillar nutella, eller såhär, jag gillar verkligen inte hasselnötter i sötsaker. Så jag gjorde en egen variant med nutella med mandel, det kanske har något eget namn? Supergott och hyfsat enkelt ändå!
Vetedeg:
1/2 paket jäst
50 g smör + 25 gram till pensling
3 dl mjölk
3/4 dl socker
1 krm salt
7 dl vetemjöl
Deg: Värm mjölk och smör i en kastrull tills det blir fingervarmt, cirka 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll mjölkblandningen på och rör runt. Häll i strösocker och salt och blanda tills allt löst sig. Tillsätt hälften av vetemjölet och rör ihop och tillsätt sedan 1 dl i taget tills degen känns smidig men kladdig. Knåda så länge du orkar, helst tills degen släpper från bunkens kant, men lite fusk är okej. Låt degen jäsa i 60 min under en handduk.




No Comments