Tuva

Ny müsli

30 september, 2015

IMG_6511
Här kommer ett litet tips till er som jobbar, pluggar eller bara har allmänt mycket att göra. Ät mellanmål! Vet inte hur jag hade klarat dagarna utan? Är kanske lite som skalman och behöver energi rätt ofta och då i form av bra grejer. Finns det inte något förberett så blir det ju lätt några nötter för mycket eller till och med choklad. Det är förstås helt okej ibland men att preppa är A och O för att orka ha en aktiv livsstil som det så fint heter.

Ni som inte äter mellanmål, hur orkar ni träna jobbet? Hur överlever ni hemfärden där vid 18-tiden? Jag har alltid ett yoghurtpaket stående i kylen, nån kesoburk och lite frukt och ett paket müsli. Då är det lätt att bara hälla i lite i en skål där vid 4-tiden. Den här veckan provar jag en ny glutenfri variant som lät svingod! (också typiskt viktig grej) Ha inte tråkigaste müslin bara för att det är på jobbet, då kommer du troligtvis inte vilja äta den ändå! Andra bra grejer är att ha ett paket finncrips, några avokados eller kokta ägg i kylen = snabbt och enkelt.

Vad är ert bästa mellis-på-jobbet-tips?

IMG_6512

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Astrid 30 september, 2015 at 20:39

  Åh jag behövde lite på-jobbet-mellis-tips så detta var perfekt 🙂 Brukar göra matiga muffins att ta med men hade varit skönt att ha något på jobbet som alltid finns.. Finncrisp eller knäckebröd är ju typiskt bra grej 🙂 Har du tips på några pålägg som är nyttiga men inte färskvaror?

  Tips från mig är dessa sötpotatismuffins! Hade bara 0.5 dl socker och mjölsort kan man ju välja själv. 🙂 Suupoergoda!

  http://www.recept.nu/sotpotatismuffins

  • Reply Tuva 1 oktober, 2015 at 09:29

   Bra idé med muffins också, ska prova i helgen :). Jag tycker avokado är bra eftersom det alltid funkar i rumstemperatur, mandel-eller jordnötssmör är också en hit och förstås banan om en vill ha det lite sötare, bara att mosa på tex en riskaka (om en nu vågar äta de efter alla larm :/).

  Leave a Reply