Frukost

Nya cravings

5 augusti, 2016

IMG_8546Det händer ju som bekant en hel del med kroppen när en blir gravid och det är så mycket som förändras. Det går kanske inte riktigt att förställa sig eller på förhand veta hur det kommer att bli, jag tror också att det kan variera väldigt från gång till gång. Det är inte bara illamående och att ha svårt för vissa lukter utan det känns som hela smakpaletten förändras över tid. Saker en inte alls gillat kan helt plötsligt bli intressanta och sånt som en annars äter kan kännas vidrigt.

Jag har haft jättesvårt för att äta söta saker fram till nu, det har varit så pass att havregrynsgröt känts på tok för sött, smoothies har knappat heller fungerat. Kaffe har jag haft totalt avsmak för och nästan mått illa av lukten, så himla konstigt för en sån kaffe älskare som jag. Det enda jag kunnat äta till frukost har varit sånt som är syrligt, typ juice, bär, sur yoghurt och grapefrukt och allt som är salt, alltså mackor och ägg och kaviar.

Och som jag har ätit mackor, jag brukar ju försöka att inte äta så mycket gluten i veckorna men det har liksom inte gått alls. Vet inte hur jag skulle klarat mig utan mina förmiddagsmackor? Äter ju yoghurt och müsli på eftermiddagen så det känns lite tradigt att äta det tre gånger på en dag om jag ätit det till frukost även om det är gott? Självklart har jag kunnat äta ett ägg men det känns alltid lite lusigt på kontor ni vet, särskilt om det ska vara kaviar till haha. Nötter och syrlig frukt har fungerat ibland men mackor har liksom alltid gått ner + att det finns många goda salta pålägg.

Här ser ni min standardspreggo frulle i början av sommaren. Mackor med ost och messmör (som jag saltar, har ni inte provat så gört!), ägg och naturell syrlig yoghurt med bär + te, men himla gott ändå!

IMG_8543IMG_8545

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Milla 7 augusti, 2016 at 21:48

  Känner verkligen igen mig med avsmaken av kaffe och den nya kärleken till mackorna. Mycket som förändras 😉 Citrusfrukter och lakrits har varit favoriter hittills annars lyser matlusten lite med sin frånvaro, även om jag är hungrig. Konstigt det där. Trodde att nu var tiden man skulle vara sugen på allt.

 • Reply Caroline 12 augusti, 2016 at 16:10

  Hade också avsmak på kaffe i början av graviditeten. Och slutade helt tvärt äta gröt. Jag som älskar havregrynsgröt. Ville bara äta super syrlig fil eller yoghurt och rostade mackor med massor av ost. Haha ? Så de känns igen.
  Nu börjar jag få tillbaka mina gamla smaker och gröt och kaffe är standar igen.
  Messmör + salt låter spännande. Älskar båda. Dock tycker sambon att jag inte ska salta så mycket så struntar nog i den nu. Har blivit salto-man

  • Reply Tuva 15 augusti, 2016 at 14:34

   Jaa samma här, så konstigt! Ja det där med salt är ju lite knepigt men vad jag förstått det som ingen fara så länge man inte har högt blodtryck, vilket jag inte har fått pga graviditeten, snarare tvärtom så jag äter salt med gott samvete 🙂

  Leave a Reply