Mat & recept

Panzanella och torsdagssuccé!

25 juni, 2015

Panzanella och god bjudmiddag
Har ni också dagar då ni är så där riktigt trötta och bara känner bleh…? När det mesta känns meningslöst och helt enkelt inte särskilt kul, trots att ingenting egentligen hänt eller är fel.  Idag var en sån dag och lösningen på det är alltid, alltid att äta god mat. För det spelar ingen roll hur tråkigt allt känns om det är en smaksensation i munnen. Jag skojar inte, det fungerar alltid!

Kanske inte det lättaste att bli inspirerad just en sån dag tänker ni? Nej det är ju det som är problemet och som en med lite hjälp kan råda bot på. Jag fick nämligen hem det senaste numret av tidningen Allt om mat i veckan och var hittar en inspiration och god mat annars än i en mattidningen? Nej precis.

Så tack och hej till gammal ärtsoppa som kunde hamnat på bordet för här skulle det bli pangmiddag. Och det blev det! Så himla gott att jag nästan måste laga detta igen inom den närmsta veckan + bjuda alla jag vill impa på hehe, alltså på riktigt, för det var så gott (inte ofta jag säger det).
PanzanellaPanzanella
Panzanella är en italiensk tomat- och brödsallad som är ungefär som bruschetta fast i salladsform, så ni kan ju förstå att det är gott. Egentligen ska det vara både kapris och grillad paprika i men jag valde att plocka bort lite till för en enklare variant. Pluspoäng för att mitt torra hembakade bröd från i veckan kom till användning på ett ypperligt sätt och att tomaterna just nu är amazing.
saftig kycklingSupersaftig kyckling
Ni vet väl hur ni skär upp några kycklingfiléer och steker i pannan? Bra! Det enda ni behöver göra innan de åker ner är att vända dem i blandning av havremjöl, sesamfrön salt & peppar. Lite mera jobb men så stor skillnad.
cesarhybrid
Romansallad med kål och dressing
Det mesta som innehåller romansallad brukar numera kallas Caesar och även om jag vet att det är fel så är det ändå ett ganska bra sätt att beskriva en sallad. Här är nämligen ovan nämnda salladssort med en majjodressing, valnötter, solrosfrön och rödkål och som var så simpel att det var löjligt men dock så god.

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tomater – Tant Tuva 5 augusti, 2015 at 21:25

    […] på kvist med olja och salt – Färska på pizza (har alltid det om jag nu äter pizza) – I den här salladen – Som snacks (jaa det är […]

  • Leave a Reply